ATP GPS PhotoFinder Mini, Stand Alone PhotoTagging zonder PC

ATP GPS PhotoFinder Mini, Stand Alone PhotoTagging zonder PC van Digitrading.nl

Door: Digitrading.nl  18-12-2008

Met behulp van de ultra compacte ATP PhotoFinder Mini voegt u zonder tussenkomst van een PC of ingewikkelde software, eenvoudig GPS locatie gegevens toe aan digitale Foto’s. U vergeet vervolgens nooit meer waar foto’s zijn genomen. Foto’s zijn gemakkelijker voor u te rangschikken en te beheren. En u deelt in een mum van tijd uw favoriete foto’s (online) met uw vrienden en bekenden. Doordat de ATP PhotoFinder Mini met bijbehorend basis station geheel zelfstandig werkt is het product tevens geschikt voor mensen met weinig of geen computer ervaring.

PhotoTagging wordt kinderspel voor iedereen!

Wat is Geo-/ofwel PhotoTagging precies?
Het steeds populairder wordende PhotoTagging is een vernuftige techniek die het mogelijk maakt om geografische gegevens te koppelen aan foto’s, video’s en andere media. Middels het synchroniseren van de (satelliet) systeemtijd van de PhotoFinder Mini met die van uw Digitale camera, kan er een link gemaakt worden tussen foto en GPS locatie. Iedere digitale foto (JPEG, TIFF) heeft een klein onzichtbaar blokje gegevens, genaamd EXIF (Exchangeable Image File Format) informatie. Deze kan bijvoorbeeld gegevens over de digitale camera (merk en model) bevatten en data over sluitertijd en belichting. En met de komst van PhotoTagging nu ook de GPS positie op het aardoppervlak. Er wordt feitelijk een label (Tag) geplaatst met GPS informatie in het EXIF informatieblok van een digitale foto.

Zo eenvoudig werkt de ATP PhotoFinder:
De revolutionaire ATP PhotoFinder Mini werkt volledig zelfstandig. Schakel de compacte GPS aan en neem hem met u mee. Bij thuiskomst plaatst u vervolgens de GPS en de geheugenkaart uit uw camera in het meegeleverde Basis station. Vervolgens wordt de GPS informatie automatisch in de foto's geplaatst. De met een oplaadbare batterij uitgeruste ATP PhotoFinder Mini is compatible met digitale camera's en geheugenkaarten van alle belangrijke merken in de markt.

Maak foto locaties en routetrack zichtbaar op het beeldscherm van uw PC
Foto’s die zijn voorzien van een GPS label, kunnen met tal van kosteloze beschikbare online diensten worden gebruikt, bijvoorbeeld Flickr, locr.com, Panoramio, Picasa2. Deze online software toont de positie van met GPS informatie gelabelde foto’s op een digitale geografische kaart. Tevens is het mogelijk om foto’s van aanvullende commentaren te voorzien. Op deze manier kunt u uw route track of reis avonturen completeren, visualiseren en tastbaar maken op het beeldscherm van uw computer.

Voor wie kan de ATP PhotoFinder Mini een uitkomst zijn?
De beoogde gebruikers groep van dit innovatieve GPS apparaat is zeer uitgebreid, om enkele voorbeelden te noemen:

  • Mensen die orde willen scheppen in hun steeds sneller groeiende digitale foto verzameling. 
  • (Vakantie-/Natuur-/Onroerend goed) Fotografen die de locatie van foto’s willen vastleggen. 
  • Reizigers die hun routetrack tastbaar willen maken op het beeldscherm van de computer. En foto locaties willen kunnen vastleggen. 
  • Zakelijke gebruikers (routeplayback afgelegde routes werknemers). 
  • Een ieder die het leuk vindt om online foto’s te delen ‘live’ vanaf een vakantie bestemming of na terugkeer van een trip van achter de computer thuis.

De ATP PhotoFinder Mini is in Nederland verkrijgbaar via diverse verkooppunten van Distributeur DigiTrading. De adviesprijsprijs bedraagt € 119,00 (incl. btw). Meer informatie over het apparaat is te verkrijgen via: www.digitrading.nl.

Noot voor de redactie: Voor meer informatie over dit artikel en de ATP PhotoFinder Mini kunt u contact opnemen met DigiTrading per e-mail: [email protected] © '07 DigiTrading.nl. All rights reserved.