Qstarz richt zich op populaire Geotagging markt

Qstarz richt zich op populaire Geotagging markt van Digitrading.nl

Door: Digitrading.nl  03-11-2007
Trefwoorden: Qstarz, Geo Tagger, Geo Taggers,

Met de komst van de nieuwste 2 modellen GPS Receivers richt Qstarz zich op de steeds populairder wordende Geotagging markt.

Beschikbare modellen:
Qstarz BT-Q1000
Travel Recorder Bluetooth GPS Receiver + Geotagging functionaliteit
Qstarz BT-Q1200 SOLAR Travel Recorder Bluetooth GPS Receiver + Geotagging functionaliteit

Deze modellen zijn gebaseerd op de gevoelige en energiezuinige 51 Kanaals MediaTek Chipset.

De Geotagging software Voor de BT-Q1000 zal in december '07 beschikbaar komen en gratis downloadbaar worden op www.qstarz.com -> Downloads. Bij de BT-Q1200 Solar wordt deze Geotagging software standaard meegeleverd.

Wat is Geotagging?
Geotagging is een begrip waarbinnen Digitale fotografie en GPS Technologie elkaar ontmoeten. Geotagging is het koppelen van geografische gegevens aan Digitale foto’s. Qstarz is als Leverancier van innovatieve GPS Receivers met haar hoogwaardige Datalogger modellen ingesprongen op deze steeds populairder wordende markt.

Middels het loggen van coördinaten kunnen (reis)routes achteraf op de PC terugbekeken worden (Routeplayback) in bijvoorbeeld het gratis Google Maps. Door middel van het koppelen van de GPS coördinaten aan de systeemtijd van de Digitale camera (Geotagging) kunnen de Digitale foto’s eenvoudig visueel worden gemaakt in de route.

Er kan bekeken worden op welke plaats en op welke tijd een foto is genomen. Met andere woorden, in een oogopslag kan een compleet Digitaal reisverslag gecreëerd worden dat vervolgens eenvoudig kan worden gedeeld met vrienden of bekenden. Dit kan ook online via bekende websites als bijvoorbeeld Locr en Flickr. Thuis of vanaf bijvoorbeeld uw vakantie bestemming.

Voor Geotagging zijn benodigd:
· Een GPS Receiver met Datalogging en Geotagging functionaliteit
· Een Digitale Camera
· Geotagging Software

Specificatie informatie:
http://www.digitrading.nl/Qstarz_BT-Q1000.html
http://www.digitrading.nl/Qstarz_BT-Q1200.html

Trefwoorden: Geo Tagger, Geo Taggers, Geo Tagging, Geotagger, Geotaggers, Geotagging, Phototagger, Phototaggers, Phototagging, Qstarz,