Gastbloggers welkom op HRM blog

Door: Simon Stoltz  07-09-2011
Trefwoorden: Mkb, Websites, Hrm

HRM blog biedt HRM professionals en werkgevers in het MKB interessante, actuele, en relevante informatie over HRM gerelateerde onderwerpen. Regelmatig komt het voor dat bloggers de vraag stellen of zij als gastblogger een bijdrage mogen leveren aan HRM blog. Met het oog op een zo breed mogelijk aanbod vanuit verschillende invalshoeken is het voor de bezoekers van HRM blog erg interessant wanneer zij de columns/blogs van meerdere gastbloggers tot zich kunnen nemen. Daarom biedt HRM blog gastbloggers de gelegenheid hun kennis over HRM gerelateerde onderwerpen te delen door hun columns/blogs op dit weblog te plaatsen. Iedere geplaatste bijdrage op HRM blog wordt tevens geplaatst op www.simonstoltz.nl waardoor het bereik aan lezers wordt vergroot. Op HRM blog, onder de knop "gastbloggers op HRM blog" leest u hoe ook u als gastblogger uw bijdrage kunt leveren. Voor gastbloggers is HRM blog een uitstekende manier uw personal branding een extra lift te geven.

Trefwoorden: Hrm, Mkb, Mkb Ondernemers, Preventieve Aanpak, Weblogs, Websites, Werkgevers, Werkgevers Mkb,

Andere producten en diensten van Simon Stoltz

30-06-2010

flex/vast optie voor HR projecten

Voor HR projecten met een looptijd van 2 jaar betaalt u een vast bedrag per maand dat overeenkomst met een reductie van 25% op het interim management tarief. Bij een looptijd van 3 jaar is dat 35%.


14-12-2009

Simon Stoltz schrijft column "CBR verliezen: meer dan financieel probleem?"

In zijn column "CBR verliezen: meer dan financieel probleem?" behandelt Simon Stoltz het vraagstuk van het niet of onvoldoende toewijzen verantwoordelijkheden en bevoegdheden binnen bedrijfs- en administratieveprocessen als oorzaak van kostbare missers binnen organisaties.


02-12-2009

Simon Stoltz is beschikbaar voor nieuwe interim opdracht

De recent afgesloten interim opdracht die door Simon Stoltz is afgerond, bestond uit de volgende taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden:

- inrichten en opzetten van de nieuwe afdeling A&M (Arbeidsonderzoek & Monitoring)

- procesmanager/eindverantwoordelijke voor het opzetten, inrichten en implementeren van Arbeidsontwikkeling als het nieuwe primaire proces van de organisatie.


- projectmanager/eindverantwoordelijke voor de herinrichting van HRM-


01-09-2008

Succesvolle interim manager beschikbaar

Succesvolle interim manager Human Resource is vanaf 1 september 2008 beschikbaar voor nieuwe interim opdracht of specialistische HRM-projecten. Voor het vlot verlopen en succesvol afronden van veranderingstrajecten als reorganisatie, fusie, overname, privatisering, doorstart. Ook beschikbaar bij tijdelijke capaciteitsproblemen P&O/HRM of voor het nieuw opzetten van P&O/HRM. Sterke track records voor specialistische HRM-projecten zoals het nieuw opzetten of herinrichten van het ziekteverz


20-08-2008

Problematische ontslagsituaties scoren hoog!

In drie maanden waren enkele honderden bezoekers op weblogs http://hradviseur.wordpress.com en http://ingrijpen.wordpress.com voor oplossing van problematische arbeidsrelaties. Vragen over vaststellingsovereenkomst bij ontbinding arbeidsrelatie, ziekteverzuim en ontslag, (alcohol)verslaving en ontslag. Meer dan 50% van de MKB ondernemers vindt advocaten en juristen te duur. Coadin zet Simon Stoltz in voor


18-08-2008

Opzeggen Arbo-dienst vóór 1 oktober 2008; kies voor rendement in plaats van kosten!

Opzeggen Arbo-dienst moet vóór 1 oktober 2008. Nog een maand voor werkgevers om hun keuze te maken: doorgaan of stoppen. Uit de aanpak van het ziekteverzuim kunt u rendement behalen. Haal 15 jaar ervaring in huis. De beste juridisch adviseur in arbeidsrecht en sociale verzekeringen. Supermarktondernemers, kleine werkgevers in het MKB, hoofden P&O van grote organisaties en anderen hebben de unieke samenwerking met Simon Stoltz al ervaren en er veel financieel en sociaal profijt


02-08-2008

Werkervaring op website

Nieuw opzetten P&O/HRM, raadsman in ontslagzaken, adviseur sociale zekerheid, raadsman bezwaar en beroepsprocedures UWV. Werkervaringen als adviseur en interim manager van Simon Stoltz heeft hij toegevoegd aan zijn website. Zo is de informatie voor bezoekers aan zijn website geoptimaliseerd.


18-07-2008

Nieuwe HR interim management websites

Sinds 17 juli 2008 zijn twee nieuwe websites voor HR interim management actief: www.hrinterimmanager.nl en www.hrinterimmanager.com

Eigenaar van deze websites is Simon Stoltz, senior HR interim manager. Met deze sites is hij nog beter vindbaar op het net voor potentiële opdrachtgevers.