Opzeggen Arbo-dienst vóór 1 oktober 2008; kies voor rendement in plaats van kosten!

Door: Simon Stoltz  18-08-2008
Trefwoorden: Kwaliteit, Mkb, Arbeidsrecht

Malden, 18 augustus 2008

Nog een maand voor de meeste werkgevers om hun keuze te maken: doorgaan met de Arbo-dienst? Dat betekent opnieuw een langdurig contract aangaan met bijbehorende hoge kosten. Of toch die Arbo-dienst opzeggen en welk voordeel levert dat dan?
U hebt als ondernemer de vrijheid om zelf te bepalen wat u nodig heeft. Uit de aanpak van het ziekteverzuim kunt u rendement behalen.

Simon Stoltz, manager in verzuimbeleid en de beste juridisch adviseur in arbeidsrecht en sociale verzekeringen, biedt ondernemers een uitstekend alternatief voor de Arbo-dienst en begeleidt bij de implementatie ervan. Met Simon Stoltz haalt u ruim 15 jaar ervaring als verzuimbegeleider en als HR manager in huis.
Omdat uzelf bepaalt hoe en voor welke zaken u met Simon Stoltz samenwerkt, bepaalt u ook zelf volledig welke investeringen u nodig vindt om het verzuim binnen uw bedrijf structureel terug te dringen.

Op www.simonstoltz.nl kunt u lezen hoe rendement en kwaliteit een twee-eenheid kunnen zijn. Supermarktondernemers, kleine werkgevers in het MKB, hoofden P&O van grote organisaties en anderen hebben de unieke samenwerking met Simon Stoltz al ervaren en er veel financieel en sociaal profijt mee behaald.

Bepaal vanaf nu zelf de aanpak van het verzuim binnen uw bedrijf of organisatie!

Trefwoorden: Aanpak Ziektverzuim, Arbeidsrecht, Arbo-dienst, Financieel Profijt, Grote Organisaties, Hr Manager, Juridisch Adviseur, Kwaliteit, Langdurig Contract, Mkb, Ondernemer, Opzeggen Arbo-dienst, Rendement, Rendement En Kwaliteit, Sociaal Profijt, Sociale Verzekeringen, Structureel Verzuim Terugdringen, Supermarktondernemers, Uitstekend Alternatief, Uniek, Unike Samenwerking, Verzuimbegeleider, Verzuimbegeleiding, Verzuimbeleid, Vrijheid, Werkgevers, Ziekteverzuim Terugdringen,