ITP verzorgt correspondentie in IT Freedom claimapplicatie

Door: Aia Software  21-01-2009
Trefwoorden: Aia Software, Itp,

Integratie ITP en ICE Claims zorgt voor ongekende efficiëntieverbetering

Nijmegen, 21 januari 2009 - Aia Software, producent van het ITP Document Platform, heeft een contract getekend met IT Freedom, de Engelse leverancier van claimmanagement software voor de verzekeringsbranche. Met deze samenwerking wordt ITP geïntegreerd in de webgebaseerde ICE Claims software van IT Freedom voor het online managen van claims bij verzekeraars. Met behulp van ITP kunnen schadeafhandelaars die de ICE Claims applicatie gebruiken nu hun documenten en correspondentie geautomatiseerd aanmaken op basis van de cliënt- en polisgegevens in ICE Claims. Dit levert de verzekeraars aanzienlijke winst op in termen van efficiëntie en kostenbesparingen.

De integratie van ITP in de ICE Claims applicatie zorgt voor een geautomatiseerde en snelle aanmaak van benodigde documenten en correspondentie voor het afhandelen van een claim. Vanuit de ICE Claims omgeving vraagt ITP in een browsergebaseerde dialoog de eventueel ontbrekende gegevens aan de schadeafhandelaar, waarna de benodigde documenten direct worden aangemaakt. Voorbeelden van met ITP gemaakte documenten zijn opdrachten aan taxateurs en reparateurs, verzoeken om aanvullende informatie aan verzekerden en specificaties van schadeuitkeringen. Doordat documenten ook direct in digitaal formaat (PDF) gegenereerd en opgeslagen worden, kunnen polishouders de claimdocumenten direct inzien en via de webportal de status van een claim zelf volgen.

Paul Dirven, CEO van Aia Software: “De integratie van ICE Claims en ITP is inmiddels met succes gerealiseerd. Het geïntegreerde product is al verkocht aan een grote speler in de Engelse verzekeringsbranche. Daarmee wordt een signaal afgegeven dat dit product in een behoefte voorziet. Als je bedenkt dat claimmanagement 75 tot 90 procent van de totale administratieve kosten van een verzekeraar in beslag neemt, dan ben ik ervan overtuigd dat de oplossing van Aia Software en IT Freedom een substantiële bijdrage kan leveren aan de efficiëntieslag en kostenbesparing die verzekeraars in deze tijden nodig hebben.”

“Wij zijn bijzonder blij met de koppeling van ITP aan onze claimmanagement applicatie”, aldus Mick Sargeant, Managing Director van IT Freedom. “Met de ITP documentoplossing kunnen wij verzekeraars nu nog verder ondersteunen in webservice toepassingen voor het afhandelen van claims. We bieden hen toegevoegde waarde door kostenbesparingen en efficiëntie te realiseren.”


--------------
Over IT Freedom
IT-freedom levert best practice webgebaseerde oplossingen voor de algemene verzekeringsindustrie. Het bedrijf combineert brede kennis en ervaring van de verzekeringsbranche met hoogwaardig technieken in het ICE softwarepakket voor het managen van claims. Met de pakketten ICE Claims en ICE Track kunnen verzekeraars het claimproces automatiseren en hun managementinformatie makkelijk ontsluiten. Meer informatie op www.it-freedom.com

Over Aia Software
Aia Software is een toonaangevende wereldwijde producent van document oplossingen. Het ITP Document Platform ondersteunt medewerkers bij het maken van relevante en persoonlijke bedrijfskritische documenten. Meer dan 800 organisaties gebruiken ITP als één geïntegreerde oplossing voor het automatisch produceren van grote aantallen standaarddocumenten, het individueel samenstellen van verfijnde correspondentie aan de hand van tekstbouwstenen of het dynamisch invullen van formulieren. ITP sluit naadloos aan bij bedrijfsapplicaties. Aia Software is een volledig zelfstandig bedrijf met het hoofdkantoor in Nederland en vestigingen in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Zwitserland en Australië.
www.aia-itp.com.

Voor meer informatie:
Marcommit PR
Yvonne Fisscher
035-58 22 730
[email protected]

IT-Freedom
Suzanne Congdon
Marketing Manager
+44 (0)207 618 6660
[email protected]Trefwoorden: Aia Software, Itp,

Contact Aia Software

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share