Zorg Innovatie Platform publiceert Pillkey®

Zorg Innovatie Platform publiceert Pillkey® van Bb Health Innovations

Door: Bb Health Innovations  15-08-2008
Trefwoorden: Medicijnen, Medicatie, Zelfmanagement

De Pillkey® bevordert het zelfmanagement van medicijngebruikers.

Met de Pillkey®, een digitale pillendoos, is er een koppeling tussen de medicijnen en een alarmering door trilling, geluid of licht. Je kunt niet meer vergeten je pillen in te nemen. Bovendien bevat de Pillkey® ook de medicijngegevens volgens het EMD en een registratie van de innamen (overzicht therapietrouw). Zodoende zijn álle gegevens voorhanden die met medicijngebruik te maken hebben.

De Pillkey® kan een belangrijke bijdrage leveren in het op peil houden van de Kwaliteit van Leven van medicijngebruikers en tevens een verbetering van de kwaliteit en efficiëntie van de zorg realiseren. Naast een daardoor langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen!

De Pillkey® is dus méér dan een oplossing voor een bestaand probleem!

 

U kunt de volledige tekst over de Pillkey® lezen op http://www.zorginnovatieplatform.nl/innovaties/26/Pillkey®

 

De landelijke exposure als gevolg van onze deelname aan die Topconferentie heeft de Pillkey® bekend gemaakt bij zowel zorgverzekeraars als apothekers. De test bij Salland Verzekeringen heeft goede resultaten opgeleverd en wordt vervolgd met een pilot project. Daarbij worden geselecteerde verzekerden van Salland uitgenodigd mee te doen met dit project.

 

De bedoeling is de Pillkey® begin volgend jaar beschikbaar te hebben.

 

 

Trefwoorden: Medicatie, Medicijnen, Medicijngebruik, Zelfmanagement