Chakratherapie

Door: Blessed Be - Praktijk Voor Energetische Therapie  06-02-2008
Trefwoorden: Therapie, Chakra, Aura

Wat zijn chakra's
Chakra's zijn wervelende energiepunten in de aura, het energieveld dat ons omgeeft. De meest bekende chakra's zijn de zeven hoofdchakra's. Deze wielen, zoals ze ook wel genoemd worden, zitten met energetische steeltjes vast aan de wervelkolom en openen zich als bloemen naar buiten toe aan de voor- en achterkant van het lichaam.
Ieder chakra heeft zijn eigen kleur en plaats in de aura, kent zijn eigen psychologie en correspondeert met specifieke organen, klieren en meridianen in ons lichaam. De chakra's zijn ook zogenaamde poorten waar je energie in en uit kunt laten stromen. Ze kunnen in- en uitademen als het ware.

Wat is chakratherapie? 
Chakratherapie is gericht op het in balans brengen van de individuele chakra's. Ieder chakra staat voor een bepaald levensgebied. Behandel je een chakra, dan behandel je ook het betreffende levensgebied waar je in het hier en nu problemen ervaart. Vaak zitten er nog oude dingen opgekropt die nog steeds getriggerd worden. Door oude emoties of pijnen via de chakra's los te laten, zul je merken dat je steeds dichter bij jezelf komt. Je draagt minder ballast met je mee.

De aura en de chakra's
Er is een voortdurende uitwisseling van energie tussen je lichaam en je aura. De aura wordt gevoed door levensenergie uit de kosmos en de aarde. De Chinezen noemen dit "chi" en in het Sanskriet noem je dit "prana". De aura neemt deze levensenergie op en leidt deze energie via de chakra's door naar het stoffelijke lichaam. De chakra's voeren ook weer energie af vanuit het lichaam in de aura. Als deze uitwisseling positief is en goed gaat voelen we ons fit en zijn we gezond. Onverwerkte en vastgehouden emoties, zoals bijvoorbeeld verdriet, frustratie, tobben en boosheid kan als negatieve energie in de aura en in je lichaam blijven hangen en zorgt daar voor een verstoring in de voeding van de chakra's. De wisselwerking verloopt dan niet meer zo soepel.
Deze chakra's verliezen daardoor hun kleur, verkrampen, en gaan minder goed draaien. Als gevolg hiervan kun je dus bepaalde klachten krijgen.

Kijk voor meer informatie op

 

Trefwoorden: Aura, Ballast Loslaten, Chakra, Chakratherapie, Loslaten, Therapie

Contact Blessed Be - Praktijk Voor Energetische Therapie

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Andere producten en diensten van Blessed Be - Praktijk Voor Energetische Therapie

04-01-2012

Craniosacraal therapie

Ontspanning en loslaten zijn de belangrijkste voordelen.


02-06-2011

Energetische therapie

Ontspanning, meer energie, pijnvermindering, minder emotioneel, stressbestendiger.