Kippengaas onder auto tegen marters

Kippengaas onder auto tegen marters van Doorlopend Krediet Oversluiten

Door: Doorlopend Krediet Oversluiten  11-01-2008
Trefwoorden: Advies, Website, Marketing

Kippengaas onder auto tegen marters

 

AMSTERDAM - Parkeren op kippengaas en er klimt geen marter meer in je auto die je kabels doorbijt. De buren denken waarschijnlijk dat je gek bent geworden..

Er lijkt eindelijk een doeltreffend middel in de strijd tegen de gevreesde steenmarter, het vraatzuchtige beestje dat een waar slagveld aanricht onder het Nederlandse wagenpark.Automobilisten worden steeds vaker geconfronteerd met doorgeknaagde leidingen en andere onderdelen waar de steenmarter zijn tanden in zet. Reden is dat in veel rubber onderdelen vismeel is verwerkt: een delicatesse voor dit roofdier. De schade kan al snel in de honderden euro's lopen.In de Achterhoek wordt momenteel met succes een experiment uitgevoerd. Daarbij wordt de auto geparkeerd op een groot stuk kippengaas."In de volksmond worden de meest gekke oplossingen aangedragen. Van sambal tot wc-blokjes, maar meestal helpt dit tijdelijk. Vooralsnog is het kippengaas het enige middel dat helpt", aldus Han Brinkcate, die geldt als autoriteit bij de bestrijding van de steenmarter.Brinkcate ontdekte dat steenmarters een hartgrondige hekel hebben aan een beweegbare ondergrond. "We hebben van panlatten een geraamte in elkaar getimmerd en daar kippengaas overheen gespannen. Daar wordt de auto bovenop geparkeerd. Als de steenmarter dan in het motorblok wil kruipen, moet hij over dit gaas. En het dier heeft een afgrijselijke hekel aan gewiebel."

doorlopend krediet oversluiten

Trefwoorden: Advies, Krediet, Kredieten, Leen, Lenen, Lening, Leningen, Marketing, Offerte, Online, Reclame, Site, Sites, Web, Website, Websites