Grenswoning.nl Helpt U met wonen over de grens.

Grenswoning.nl Helpt U met wonen over de grens. van Grenswoningen.nl

Door: Grenswoningen.nl  18-05-2007
Trefwoorden: Hypotheken En Verzekeringen Duitsland, Grenswoning.nl, Grenswoningen.nl,

Deskundige begeleiding bij het kopen van een huis in Duitsland of België

Nederlandse aankoopmakelaar, deskundige begeleiding bij het kopen van een huis in Duitsland of België. Middels www.grenswoningen.nl

Het aantal Nederlanders dat in Duitsland of België een huis koopt neemt toe. Dit is niet zo verwonderlijk, want wonen in deze beiden landen biedt vele voordelen. Zo zijn de prijzen van huizen en bouwkavels in het grensgebied aanmerkelijk lager dan in Nederland. Ook het woongenot, de ruimte en het feit dat u gewoon de hypotheekrente kunt blijven aftrekken is een belangrijke overweging!

Toch is het kopen van een huis in het buitenland niet zonder risico. Gewoontes, de juridische en fiscale regels, de rolverdeling en de wijze van onderhandelen lijken op wat u gewend was in Nederland. Maar de verschillen zijn bij nadere beschouwing aanmerkelijk waardoor het risico van miskoop heel reëel wordt. Vooral de regels van het Duitse/Belgische fiscale stelsel kunnen hard aankomen.

Veel onroerend goed wordt te koop aangeboden door banken ter plaatse en door Immobilienmakler (verkoopmakelaars) die in onroerend goed bemiddelen. Omdat de diensten van de makelaar vóór de verkoper gratis en vrijblijvend zijn, hebben de makelaars een zeer groot deel van het aanbod onder hun hoede. Daarbij is het in Duitsland of België helemaal niet vreemd, en naar Nederlandse maatstaven verwarrend, dat meer makelaars hetzelfde huis proberen te verkopen.
Weet dat in Duitsland de kosten koper lager liggen dan in Nederland. Daar staat tegenover dat in Duitsland de koper de verkoopmakelaar betaalt waardoor uiteindelijk de totale kosten iets hoger liggen.

Waar moet u als koper allemaal opletten? Zowel het verwerven van een onroerend goed, de voorwaarden voor de aankoop en ook de aan de koop verbonden rechten en plichten, richten zich naar de wetten van het deze 2 landen.

Als koper van een onroerend goed in het grensgebied wordt u daarom met een aantal onbekende feiten en voorschriften geconfronteerd. Wat kunt en mag u daarbij van een buitenlandse makelaar verwachten? Wat is de rol van een notaris en hoe zit het met subsidies, verzekeringen, een hypotheek en de belasting?

Hier speelt www.grenswoningen.nl met Nederlandse sprekende makelaars prachtig op in. Op de vele site’s welke grenswoningen.nl in hun bezit hebben worden woningen aangeboden welke zich net in het grensgebied van Duitsland of België bevinden.

De kopende partij kan zowel met Grenswoning.nl contact opnemen als met de desbetreffende makelaar van de aangeboden woning. Hierbij zullen zijn U van A naar B leiden bij het aankopen van uw droomwoning.
U kunt hierbij denken aan het bezichtigen van de woning, expertise van de woning, Bijstaan bij de Notaris, Onderhandelingen etc.

Hiervoor brengt www.grenswoningen.nl niks voor in rekening bij de kopende partij.

Al met al een perfecte combinatie.

Trefwoorden: Grenswoning.nl, Grenswoningen.nl, Hypotheken En Verzekeringen Duitsland,