InterNLnet biedt internet en telefonie via glasvezelnetwerk Amsterdam

Door: Internlnet  26-10-2006

Flits Thuis Glasvezelinternet en Optibel: hoogwaardig internetten en volwaardig bellen

InterNLnet biedt internet en telefonie via glasvezelnetwerk Amsterdam

Amsterdam, 25 oktober 2006 – Internet Service Provider InterNLnet biedt vanaf vandaag een volwaardige internet- en telefoniedienst aan over Citynet, het glasvezelnetwerk van Amsterdam. Met Flits Thuis Glasvezel en Optibel zet de elf jaar oude ISP scherp in op volwaardigheid, prijs én laagdrempeligheid. Vanaf de vaste prijs van slechts € 32,95 beschikken de Amsterdammers over een internetverbinding met een upload en download snelheid van 20 Mbps. Voor € 12,95 per maand kunnen zij met Optibel onbeperkt bellen naar vaste nummers in heel Nederland. Ter introductie van Flits Thuis Glasvezel worden de eerste zes maanden geen abonnementskosten in rekening gebracht en geldt nu een sterk gereduceerd aansluittarief van € 49,95 in plaats van € 119,95. Daarnaast kunnen klanten de eerste drie maanden vrijblijvend proberen en ontvangt men gratis een domeinnaam. Als men gelijktijdig kiest voor Optibel, worden geen aansluitkosten berekend en is het nummerbehoud gratis. De participatie van InterNLnet in het openbare glasvezelproject in de hoofdstad van ons land past in haar ambitie om de voorsprong op het gebied van glasvezelinternet structureel en kwalitatief uit te bouwen.

Met Flits Thuis Glasvezel en Optibel zet InterNLnet twee zeer complete diensten neer voor een heel scherpe prijs. “Een investering die we graag doen,” aldus Andries Mijnhardt, directeur van InterNLnet. “De praktijk leert ons dat kwaliteit voorwaarde is om stand te houden in deze dynamische markt. Daarom hebben we bewust gekozen om hieraan geen concessies te doen en tegenover een scherpe prijs ook twee volwaardige diensten te zetten.”

Flits Thuis Glasvezel
Flits Thuis Glasvezel is een volwaardige internetdienst voor een scherpe prijs. Men kan kiezen voor verschillende abonnementen met symmetrische bandbreedtes van 20 Mbps voor € 32,95 per maand tot zelfs 100 Mbps voor € 99,95 per maand. InterNLnet completeert Flits Thuis Glasvezel met het aanbod van vijf e-mailboxen met in totaal 1 GB ruimte, een domeinnaam, 100 MB webruimte en toegang tot de InterNLnet servicedesk via een normaal regionaal nummer. Voor alle varianten geldt nu een sterk gereduceerd aansluittarief van € 49,95 in plaats van € 119,95 en worden de eerste zes maanden geen abonnementskosten in rekening gebracht. Om een risicoloze overstap nog gemakkelijker te maken biedt InterNLnet de Amsterdammers de mogelijkheid om Flits Thuis Glasvezel drie maanden geheel vrijblijvend te proberen.

Optibel
Naast Flits Thuis Glasvezel biedt InterNLnet Optibel, haar bewezen volwaardige telefoniedienst, aan over het glasvezelnetwerk van Amsterdam. Optibel maakt het KPN abonnement volledig overbodig en stelt de Amsterdammer in staat voor slechts € 12,95 per maand onbeperkt te bellen naar vaste nummers in Nederland. Daarnaast zijn diensten als nummerweergave, wisselgesprek, driegesprek en vermelding in het telefoonboek, allemaal in begrepen in het abonnement en dus gratis. Voor bellen naar mobiel geldt een scherp en vast gesprekstarief en voor internationale gesprekstarieven is een voordeel van 30% te halen.

Laagdrempelige kennismaking met volwaardige diensten
InterNLnet biedt Flits Thuis Glasvezel en Optibel als twee aparte diensten. Daardoor hoeft de Amsterdammer niet in één keer afscheid te nemen van zijn huidige internet-, telefonie- en televisieaanbieder en kan hij op flexibele wijze overstappen op glasvezel. Andries Mijnhardt: “Ondanks de evidente voordelen, merken we in de praktijk dat glasvezel nog geen vanzelfsprekendheid is. Mensen kijken liever de kat uit de boom en zijn huiverig om in één keer over te stappen naar een volledig triple play pakket. Bovendien zitten veel consumenten nog ‘vast’ aan hun huidige internet-, telecom of televisieaanbieder of hebben geen zin in de administratieve rompslomp rond het tegelijkertijd opzeggen van deze aanbieders. Met Flits Thuis Glasvezel en Optibel bieden we een laagdrempelige én toch kwalitatief hoogwaardige kennismaking met glasvezel. Als dat bevalt kan men op het gewenste moment overstappen naar meer diensten. Naar verwachting zal InterNLnet vanaf begin 2007 ook televisie aanbieden over het glasvezelnetwerk in Amsterdam.”

InterNLnet: Een belangrijke glasvezelprovider in Nederland
Glasvezelinternet vormt een steeds belangrijker deel van de activiteiten van InterNLnet. InterNLnet is mede initiatiefnemer van Xtra Media Services (XMS) en al meer dan twee jaar betrokken bij glasvezelprojecten in diverse Nederlandse steden. XMS levert glasvezelinternet in de steden Amersfoort, Arnhem, Bussum, Hilversum, Leiden, Naarden, Nijmegen, Soest, Soesterberg en Utrecht. Andries Mijnhardt: “InterNLnet heeft de ambitie om een belangrijke glasvezelprovider in Nederland te worden. Participatie in het glasvezelnetwerk in Amsterdam vormt een belangrijke stap in dat proces. Door de Amsterdamse markt op een structurele en kwalitatieve manier te veroveren, kunnen we onze positie verder verstevigen en uitbouwen.

Uitrol Citynet
Donderdag 12 oktober jl. was InterNLnet aanwezig bij de start van het glasvezelnetwerk in Amsterdam. De uitrol van het project start in delen van Zeeburg, Amsterdam-Oost en Osdorp. In deze eerste aanleggebieden krijgen 40.000 huishoudens, bedrijven en instellingen de kans zich aan te sluiten op het glasvezelnet. Op www.interNL.net/citynet  treft men uitgebreide informatie over de uitrol en beschikbaarheid van glasvezel in de verschillende stadsdelen.