Nieuw gepatenteerd sluitsysteem Kaba penta biedt optimale beveiliging

Nieuw gepatenteerd sluitsysteem Kaba penta biedt optimale beveiliging van Kaba Nederland

Door: Kaba Nederland  31-07-2006
Trefwoorden: Sluitsystemen, Sluitplannen, Mechanische Sluitsystemen

Met het nieuwe, gepatenteerde sluitsysteem Kaba penta heeft Kaba zijn scala van mechanische sluitsystemen uitgebreid. Kaba penta is een zeer veilig, efficiënt sluitsysteem voor complexe en hoogwaardige sluitplannen.

Deze hoge mate van veiligheid is onder andere te danken aan het gepatenteerde systeem voor de combinatie van sleutelfrezing en de stiftrijen in de cilinder. Met name het grote aantal stiften in combinatie met de specifieke vormgeving van deze stiften zorgt voor een uitermate veilig sluitsysteem. Om uittrekken of afbreken van de cilinder te voorkomen, kan de Europrofiel-behuizing daarnaast worden voorzien van een gehard stalen anti-trekbeveiliging.”

Kaba penta is opgebouwd volgens het modulaire cilindersysteem. Dit systeem voorziet in losse kernen en knoppen, die in cilinderbehuizingen van verschillende afmetingen en uitvoeringsvormen kunnen worden opgenomen. Het Kaba penta-syteem past in de Total Access-filosofie van Kaba: een geheel van kwalitatieve producten en diensten om te komen tot een veilig, flexibel en gebruiksvriendelijk toegangsbeheer van gebouwen en terreinen. Zo kan het nieuwe sluitsysteem gecombineerd worden met het Kaba Elolegic-systeem en het Kaba Exos online toegangscontrolesysteem. De multifunctionele Legic-chip, een contactloos lees- en schrijfbare chipcard die kan worden opgenomen in de sleutelclip, maakt het mogelijk het mechanische sluitsysteem te combineren met een elektronisch systeem voor toegangscontrole.

Gebruiksvriendelijke sluitsystemen hebben in een hoge mate bijgedragen tot het succes van Kaba. Een aantal uitvindingen, zoals de al in 1934 gepatenteerde ‘keersleutel’, wordt wereldwijd veel toegepast.

Trefwoorden: Industriƫle Sloten, Mechanische Sluitsystemen, Sluitcilinder, Sluitplannen, Sluitsystemen,