Goedkope autoverzekering vaak ook de beste

Door: Netpolis  23-09-2008

Uit recent onderzoek blijkt dat er nauwelijks verband bestaat tussen de prijs en de kwaliteit van een autoverzekering. Dit publiceert Netpolis op haar internetsite. Wie een hoge premie betaalt voor zijn auto verzekering, is lang niet altijd beter verzekerd dan iemand die een veel lagere premie betaalt.

In het afgelopen jaar is de concurrentie op de markt voor autoverzekeringen verhevigd. Dit heeft tot gevolg gehad dat premies daalden maar dat ook op andere aspecten zoals dekking en aanvullende voorwaarden wordt geconcurreerd. Opvallend is dat veel verzekeringen met goede dekkingsvoorwaarden een relatief lage premie hebben.

Nieuwkomers zorgen voor lagere premies en betere voorwaarden

Nieuwe aanbieders van autoverzekeringen zijn onder andere Ditzo en Allsecur. Is Ditzo nog relatief duur, de andere nieuwkomer biedt aantrekkelijke premies. Ook maatschappijen als Fortis, Reaal en Generali kwamen met nieuwe producten. Deze verzekeringsmaatschappijen zijn allemaal te vergelijken bij Netpolis op zowel voorwaarden als premie.

Wie goed vergelijkt kan jaarlijks al snel enkele honderden euro’s besparen op zijn autoverzekering. De eenvoudigste manier om autoverzekeringen te vergelijken is op basis van de prijs. Uit die vergelijking komen de goedkoopste verzekeraars naar voren. Daartussen zijn vaak ook de verzekeringen met de beste dekkingen te vinden. Op die manier bespaar je niet alleen flink op je verzekering, maar profiteer je ook nog eens van de beste polisvoorwaarden.