Goedkope autoverzekering? Vergelijken is het toverwoord!

Goedkope autoverzekering? Vergelijken is het toverwoord! van Netpolis

Door: Netpolis  24-07-2009

In een tijd dat alles duurder wordt en zeker in tijden van crisis, is het soms nodig te bezuinigen op de duurste uitgaven. Op veel zaken, zoals je hypotheek of lening, is lastig te bezuinigen. Iets waar veel consumenten nog wel voordeel op kunnen behalen is hun autoverzekering.

Veel mensen zijn al jaren verzekerd bij hun vertrouwde bank of tussenpersoon. Juist nu de laatste jaren de premies van veel autoverzekeringen zijn gedaald, is dat vaak een onverstandige keuze. Betrouwbaarheid is uiterst belangrijk, maar een rondje langs een aantal verzekeraars op internet leert dat een lage prijs en een goede kwaliteit heel goed te combineren zijn.

Autoverzekeringen vergelijken, dat is het toverwoord. Internet biedt daarvoor een perfecte mogelijkheid. Want naast de banken en tussenpersonen bestaan er ook een aantal onafhankelijke vergelijkingssites die de goedkoopste autoverzekering voor jouw specifieke situatie uitzoeken. Helemaal gratis en onafhankelijk. We bezochten Netpolis, een site waar je door het invullen van slechts enkele vragen je autoverzekering kunt vergelijken. De site bestaat al sinds 1998 en heeft al vele tevreden klanten.

Als uitgangspunten nemen we een vrouw van 30 jaar, sinds 2000 in het bezit van een rijbewijs met een auto van 3 jaar oud en een nieuwwaarde van 11.000 euro. Na het invoeren van de gegevens blijkt al snel het enorme premieverschil tussen de verschillende maatschappijen. Voor een WA Volledig Casco verzekering betalen we 22,25 per maand voor de goedkoopste, en maar liefst 55,25 euro voor de duurste verzekering.

Opvallend detail: veel bekende namen tussen de lijst met verzekeringen. Verzekeraars als London, De Goudse en ASR Verzekeringen duiken op. Inderdaad, dezelfde partijen als waar u wellicht al jaren te duur verzekerd bent. Alleen nu met premies die vaak tientallen procenten lager liggen. Vergelijken loont, zeker in tijden van crisis!