Nederlander trouw aan autoverzekering

Door: Netpolis  14-07-2008

Onderzoek van verschillende vergelijkingssites heeft aangetoond dat de Nederlander erg trouw is aan zijn of haar autoverzekering. Een positieve ervaring, in de vorm van een lage premie of een goede afwikkeling van een schade, zorgen ervoor dat de consument trouw blijft.

Bekend is dat de premies en voorwaarden van maatschappijen ver uiteen kunnen lopen. Recentelijk nog bleek uit onderzoek dat er geen verband bestaat tussen de premie en kwaliteit van autoverzekeringen. Een hogere premie betekent niet automatisch betere voorwaarden, aldus het onderzoek.

Om een goede vergelijking te maken tussen zowel autopremies als voorwaarden, biedt Netpolis een gebruiksvriendelijke vergelijkingsservice aan op haar internetsite. Het is eenvoudig om de voorwaarden van verschillende verzekeringen naast elkaar te zetten zodat in één oogopslag het verschil duidelijk wordt. Is de beste verzekering gevonden, dan kan deze eenvoudig en direct via de site worden aangevraagd. Ook een voorlopige dekking is in enkele minuten geregeld.

Overigens zijn Nederlanders al behoorlijk verwend. In ons omringende landen zijn de verzekeringspremies vaak stukken hoger. In Engeland bijvoorbeeld is, in een vergelijkbaar geval met dezelfde persoon en auto, de premie voor een autoverzekering wel tot drie keer hoger. Ook in landen als België en Frankrijk zijn de premies vaak hoger dan in ons eigen land.

Naast goede verzekeringsvoorwaarden biedt Netpolis ook nog eens de laagste premies in de markt. Zo kunt u tot wel 50% besparen op een autoverzekering bij Netpolis.