Nieuwe groene autoverzekering succesvol

Nieuwe groene autoverzekering succesvol van Netpolis

Door: Netpolis  26-05-2008

Recentelijk introduceerde Netpolis een nieuwe groene autoverzekering, de AutoSterPolis. “Dat de verzekering in een behoefte voorziet werd ons al snel duidelijk” zegt directeur Henry Bulle. In de afgelopen twee weken heeft Netpolis al diverse groene autoverzekeringen afgesloten.

Bij de AutoSterPolis krijgen bezitters van een energiezuinige auto een forse korting op hun autoverzekering. Voor een auto met energielabel A bedraagt de extra korting op de verzekeringspremie maar liefst 15% bovenop de al geldende kortingen zoals bonus-malus korting en regiokorting. Wie een auto met energielabel B koopt, krijgt nog altijd 10% extra korting.

“Wij hopen dat consumenten een keer extra nadenken bij de aanschaf van een nieuwe of tweedehandse auto”, aldus Bulle. Met de aanschaf van een energiezuinige auto bespaar je namelijk niet alleen op brandstofkosten en de aanschafbelasting maar sinds kort dus ook op de kosten van de auto verzekering. Voor leaserijders komt daar nog een extra voordeel bij. Zij betalen aanzienlijk minder bijtelling als ze kiezen voor een zuinige auto. Al met al genoeg redenen om ‘energiezuinig’ te denken bij de aanschaf van een auto.

Alleen kleine auto’s energiezuinig?

Dat alleen de kleinere auto’s energiezuinig zijn is een misverstand” zegt Bulle. Omdat het energielabel wordt bepaald aan de hand van de klasse van een auto, kan ook een grotere auto een energielabel A of B krijgen. Een sprekend voorbeeld hiervan is de BMW 520i, welke door zijn verbruik van slechts 6,7 liter per 100 kilometer een energielabel A heeft. Voor meer informatie over energielabels en het kopen van een nieuwe of gebruikte zuinige auto kunt u de site Energielabel.nl bezoeken.

Over Netpolis

Netpolis is een landelijk opererend online assurantiekantoor dat sinds 1998 voordelige autoverzekeringen aanbiedt via internet. Dankzij de efficiënte werkwijze, gespecialiseerde kennis en de samenwerking met een twintigtal verzekeraars kan Netpolis verzekeringen aanbieden tegen een zeer lage premie.