‘Dictosaurus’

Door: Polderland Language & Speech Technology  28-09-2006
Trefwoorden: Taal

Nijmegen – 26 september 2006. “Jonge kinderen, middelbare scholieren en studenten krijgen steeds vaker les in het Engels in plaats van Nederlands.”(Algemeen Dagblad – 23 september 2006). Computers zijn niet meer weg te denken. In samenwerking met Oxford University Press heeft Polderland Language & Speech Technology deze twee punten samengebracht in ‘Dictosaurus’. Deze kindvriendelijke schrijfondersteuning helpt kinderen bij het leren van de Engelse taal.

Spellingcontrole, woordenboek en thesaurus aangepast voor kinderen
Dictosaurus bestaat uit een Engelse spellingcontrole, een verklarend woordenboek en een thesaurus, die zijn aangepast aan de specifieke behoeften van kinderen. Zo wordt bij het geven van suggesties in de spellingcontrole rekening gehouden met de woordenschat van kinderen: makkelijke woorden worden eerder als suggestie gegeven. De spellingcontrole werkt precies zoals men gewend is van de standaard spellingcontrole in Microsoft® Office, met rode kringeltjes en suggesties. In Dictosaurus is de complete Oxford School Dictionary te raadplegen, met daarin voor kinderen begrijpelijke definities en voorbeelden. In de Oxford School Thesaurus zijn tal van alternatieven te vinden, waardoor de woordenschat van kinderen wordt uitgebreid. Bovendien is bij alle woorden de uitspraak te beluisteren.

Speciale aandacht voor ‘confusables’ en ‘overused words’
Dictosaurus markeert zogenoemde ‘confusables’ en ‘overused words’ in de tekst. Een voorbeeld van een confusable word is rows. Dit woord klinkt hetzelfde als rose, maar wordt anders geschreven. Dictosaurus geeft een korte definitie van de verwarbare woorden, zodat het juiste woord kan worden gekozen. Ook bij ‘overused words’ zoals nice en go geeft Dictosaurus een seintje. In de thesaurus kan vervolgens een alternatief worden gezocht.

Dictosaurus in Microsoft® Office
Via een knop op de menubalk in Microsoft® Word kunnen alle onderdelen van Dictosaurus meteen worden geopend. Vanuit het spellingcontrolevenster kan direct worden doorgeklikt naar het woordenboek.

Prijzen
Dictosaurus is nu voor €58,80 (excl. btw) te bestellen in onze webwinkel (www.polderland.nl/webwinkel.asp ).
Voor meer informatie kunt u terecht op www.polderland.nl  of kunt u contact opnemen met Eveline Janse: [email protected] of 024-3522866.


Trefwoorden: Taal

Contact Polderland Language & Speech Technology

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share