Omspellen voor Dummies

Door: Polderland Language & Speech Technology  23-05-2006
Trefwoorden: Spellingcontrole, Grammaticacontrole, Taalhulpmiddelen

Automatisch nieuwe spelling in brochures, op websites en in boeken

Nijmegen – 23 mei 2006 - Vanaf 1 augustus 2006 is de nieuwe spelling verplicht voor onderwijs en overheid. Ook bestaande teksten in brochures, op websites en in boeken moeten worden aangepast aan de nieuwe spelling. Handmatig alle bestaande teksten aanpassen is tijdrovend en foutgevoelig. Daarom lanceert Polderland Language & Speech Technology bv de Omspeller. Met een druk op de knop past de Omspeller alle teksten aan de nieuwe spelling aan.

Tijdsbesparing
De Omspeller is een programma waarmee bestaande teksten in verschillende tekstformaten automatisch naar de nieuwe spelling worden omgezet. De teksten of zelfs complete mappen kunnen worden geselecteerd en vervolgens gaat de Omspeller aan de slag. De output van het programma bestaat uit de originele tekst, de omgespelde tekst en een logbestand waarin staat vermeld welke wijzigingen zijn doorgevoerd en welke ambigue woorden er zijn aangetroffen. De Omspeller haalt een accuratesse van 90% en is beschikbaar voor gebruik in Windows 2000 en XP.

Wie gebruikt de Omspeller?
Onderwijs -en overheidsinstellingen zijn verplicht om zich aan de nieuwe spelling te conformeren, maar ook bedrijven die kiezen voor de nieuwe spelling kunnen veel tijd (dus kosten) besparen met de Omspeller. Denk daarbij aan brochures die hergebruikt worden, websites die geactualiseerd moeten worden, etc. Meer informatie over de Omspeller en andere producten voor de nieuwe spelling is te vinden op http://poseidon.polderland.nl/landingspaginas/nieuwespelling.htm. Daar is tevens een filmpje te downloaden waarin het product wordt gedemonstreerd.

Update spellingcontrole
Voor het correct schrijven van nieuwe teksten levert Polderland updates van de officiële Nederlandse spellingcontrole voor Microsoft Office 97 en 2000. Mensen die nog niet over een Nederlandse spellingcontrole beschikken kunnen ook bij Polderland terecht. Als leverancier van de Nederlandse spellingcontrole aan Microsoft beschikt Polderland ook over complete nieuwe spellingcontrole (Proofing Tools) voor het Nederlands (vanaf Office 97).

Polderland Language & Speech Technology bv
De Omspeller is één van de vele taalhulpmiddelen die Polderland Language & Speech Technology bv heeft voortgebracht. Polderland levert al sinds 1996 taalsoftware aan Microsoft® en is een van de belangrijkste spelers op het gebied van taal- en spraaktechnologie in Nederland. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van schrijfhulpmiddelen voor verschillende talen. De bekendste producten in deze lijn zijn de Nederlandse spellingcontrole en grammaticacontrole die standaardonderdeel zijn van Microsoft® Officepakket in de Benelux. Voorbeelden van andere producten zijn Correct Juridisch (Juridische spellingcontrole en digitaal woordenboek), de Prisma Professionele Woordenboeken, 4ling (viertalig compact woordenboek) en Oxford Spellchecker & Dictionary 1.1. Daarnaast maakt het bedrijf componenten en modules om elektronische producten zoals zoekmachines en indexeerprogramma’s van taalkundige intelligentie te voorzien.

Trefwoorden: Grammaticacontrole, Spellingcontrole, Taalhulpmiddelen, Taalsoftware,

Contact Polderland Language & Speech Technology

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share