HP, Scholten Awater en PROACT leveren Lefthand storage-oplossing aan Vrije Universiteit Amsterdam

HP, Scholten Awater en PROACT leveren Lefthand storage-oplossing aan Vrije Universiteit Amsterdam van Scholten Awater B.V.

Door: Scholten Awater B.V.  27-07-2009

De HP Lefthand P4500 storage oplossing die de VU vanaf heden in gebruik neemt heeft een capaciteit van 600 Tb bruto, uit te breiden naar 1.2 Pb in de nabije toekomst. De storage oplossing wordt gebruikt voor een veelheid aan toepassingen waaronder Microsoft Exchange (28.000 mailboxen), WMware, file serving, diverse databases en back-up-to-disk. De HP LeftHand oplossing bestaat uit 63 opslag nodes met een mix van SAS en SATA disken.

HP is leverancier van de HP Lefthand P4500 systemen. Scholten Awater, als zogenaamde mantelcontract houder, heeft de HP LeftHand systemen geïmplementeerd. PROACT heeft de VU geadviseerd over de architectuur van het geheel en ondersteund bij de implementatie.

Chris Slijkhuis, operationeel directeur van het Universitair Centrum IT van de VU: “We zochten een geavanceerde oplossing voor de opslag van onze data, die flexibel genoeg was om mee te kunnen groeien met onze behoeften. Die vonden we in Lefthand. Vanaf heden zijn wij verzekerd van state-of-the-art producten ten behoeve van dataopslag tegen aanzienlijk lagere kosten dan voorheen.”

Remko Westrik, Business Unit Manager Storage HP: “Met onze storage oplossing van HP LeftHand is de VU, een omgeving met een grote storagebehoefte, in staat om op ieder moment uit te breiden zonder enige onderbreking. De data blijven altijd beschikbaar.”

Marcel Nulden, SA: "We adviseren en leveren HP Lefthand producten al een tijd en vooral de schaalbaarheid is ongekend. Daarnaast is het een gemakkelijk te implementeren en te beheren oplossing. Onze engineers zijn dan ook zeer content met de keuze van VU Amsterdam om te kiezen voor HP Lefthand, bovendien is het een prachtig voorbeeld voor veel van onze klanten.”

Lucas den Os van PROACT: “Binnen ons aanbod storageoplossingen zien we dat de eenvoud en lineaire schaalbaarheid van HP Lefthand zich vooral in de snel groeiende iSCSI sterk groeit. Plug ‘n Play in combinatie met een all-in-one prijs voor de bijkomende software features maken de plossing nog zeer aantrekkelijk voor eindgebruikers”.

De VU in het kort
Vijf studenten en vijf hoogleraren telde de Vrije Universiteit toen zij in 1880 haar deuren voor het eerst opende. Nu studeren er meer dan 20.000 studenten. De VU en het VUmc tellen gezamenlijk maar liefst ruim 10.000 medewerkers. Sinds 1880 heeft de VU zich ontwikkeld van een bescheiden initiatief aan de Keizersgracht tot een gezichtsbepalende instelling in de snelst groeiende economische regio van Nederland, de Zuidas.
Meer informatie over de VU is te vinden op www.vu.nl.
Over Scholten Awater
Scholten Awater is sinds 1993 een speler in de Nederlandse IT-markt in de vorm van hardware en IT-diensten. Als de grootste totaalleverancier van A-merk IT-producten heeft Scholten Awater in de loop der jaren een zeer sterke positie opgebouwd in deze markt. Zo is Scholten Awater ook de grootste reseller van HP in Nederland.
Meer informatie is te vinden op www.sa.nl

Over PROACT
PROACT is een onafhankelijke integrator en levert systemen, consultancy, support en managed services voor storage, back-up en archivering. De PROACT groep heeft ongeveer 320 gespecialiseerde medewerkers en is vertegenwoordigd in Nederland, Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen en de Baltische Staten. Proact is opgericht in 1994 en de moederorganisatie Proact IT Group AB is sinds 1999 beursgenoteerd aan de Stockholm Stock Exchange. Meer informatie over PROACT is te vinden op: www.proact.nl.

Over HP
HP is 's werelds grootste technologie concern en maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al zijn klanten – van de individuele consument tot de grootste multinational. Met een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing, software, services en IT infrastructuur. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op www.hp.nl.


Contact Scholten Awater B.V.

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share