Uw woonhuis en wat te doen

Uw woonhuis en wat te doen van Tobias & Zn

Door: Tobias & Zn  28-03-2008
Trefwoorden: Advies, Auto, Woning

De inboedel verzekering is bedoelt voor het verzekeren van schade aan de inboedel van je woning of pand. Denk hierbij aan schade door brand, storm, maar ook door diefstal. De inboedel verzekering kent verschillende dekkingen, dus het vergelijken hiervan is erg verstandig. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor het afsluiten van een inboedel verzekering, de voor- en nadelen alsook handige tips die je helpen bij het maken van een keuze.
www.123-inboedelverzekering.nl
Met een inboedel verzekering dek je de financiële gevolgen van schade aan je inboedel. Bijvoorbeeld door brand, storm, vandalisme, rook en water. Ook bij diefstal van je bezittingen keert de verzekering een bepaald bedrag aan je uit. Het gaat uitsluitend om roerende zaken in huis. Wordt op vakantie je fototoestel gestolen, dan krijg je de kosten daarvan dus niet vergoed door een inboedelverzekering.

Meestal worden je spullen tegen nieuwwaarde verzekerd. Maar dat betekent niet automatisch dat je altijd de nieuwwaarde krijgt uitgekeerd. Er geldt vaak een afschrijving, waardoor de uitkering lager kan uitvallen.

Je hebt bij een inboedel verzekering keuze uit een aantal dekkingen:

- Basis: brand, blikseminslag, waterschade, diefstal en vandalisme.
- Uitgebreid: Met aanvullingen voor bijvoorbeeld schroei- en smeltschade, schade aan de inhoud van de vriezer of koelkast bij stroomuitval, hak- en breekwerk voor het opsporen van defect aan waterleiding en diefstal van tuinmeubilair of tuingereedschap.
- Allrisk: Verzekert ook 'elk plotseling en onverwacht van buitenkomend onheil'. Maar schade door oorlog, natuurrampen en terrorisme zijn standaard uitgesloten.


Vaak vallen kostbaarheden als antiek, kunst of audiovisuele apparatuur onder de 'gewone' inboedelverzekering. Maar deze bezittingen zijn dan voor maximaal een paar duizend euro gedekt. Heb je veel waardevolle spullen, dan kan het verstandig zijn om je bij te verzekeren met een kostbaarhedenverzekering.

De premie van de inboedel verzekering wordt veelal standaard vastgesteld aan de hand van postcode, type woning en de inboedelwaarde.

Sluit je liever geen inboedel verzekering af, bijvoorbeeld omdat de waarde van je spullen beperkt is? Dan zou je iedere maand een bedrag kunnen sparen voor 'het geval dat'. Bedenk wel dat je meestal meer bezit dan je denkt en dat het vervangen van je spullen na bijvoorbeeld een brand, een grote kostenpost kan zijn. Bovendien hoeft het verzekeren van de inboedel helemaal niet duur te zijn, met een paar euro per maand ben je al eind op weg.

Om je bezittingen buitenshuis te verzekeren zijn er andere opties. Je bagage op vakantie is te verzekeren met een reisverzekering en de apparatuur in je auto kan gedekt worden met een autoverzekering.

Trefwoorden: Advies, Auto, Bezittingen, Brand, Diefstal, Euro, Financiele, Inboedel, Uitgekeerd, Uitkeren, Verzekeren, Woning, Woonhuis,

Contact Tobias & Zn

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share