Van Vlissingenprijs voor Nijmeegse hematoloog John Raemaekers

Door: Umc Sint Radboud  31-10-2006
Trefwoorden: Awards

Hematoloog dr. John Raemaekers van het UMC St Radboud ontvangt vandaag in Utrecht de Van Vlissingenprijs 2006. Raemaekers krijgt de prijs niet alleen voor de bevordering van onderzoek naar de oorzaken en behandelingen van kwaadaardige lymfklierziekten, maar ook voor alle activiteiten op medisch en maatschappelijk gebied die de kwaliteit van leven van deze patiënten kunnen bevorderen. De prijs, die om de twee jaar wordt uitgereikt, bedraagt 25.000 euro.

Het UMC St Radboud is verheugd met de toekenning van de van Vlissingenprijs aan dr. Raemaekers, die bekendstaat als een vooraanstaand clinicus en een gedreven wetenschapper. Dr. Raemaekers vervult een prominente rol binnen zijn vakgebied in binnen- en buitenland. De toekenning van de Van Vlissingenprijs onderschrijft dat en draagt bij aan de uitstraling van dit belangrijke onderdeel van de patiëntenzorg en het onderzoek van het UMC St Radboud.

De jury heeft de Van Vlissingenprijs 2006 aan dr. J.M.M. Raemaekers toegekend, onder meer omdat dr.Raemaekers een vooraanstaand clinicus is, wiens mening nationaal en internationaal zeer wordt gewaardeerd. Zijn betrokkenheid bij patiënten met kwaadaardige lymfklierziekten komt niet alleen tot uiting in zijn dagelijks werk in het Radboud, maar ook als voorzitter van de Raad van Advies van de LymfklierkankerVereniging Nederland. Daarnaast is de heer Raemaekers initiator en coördinator van de zogeheten ‘Lymfomenkliniek’ in het Radboud, waarnaar patiënten met een kwaadaardige lymfklier worden verwezen voor een behandeladvies of second opinion. Ook op internationaal gebied verricht dr. Raemaekers toonaangevende werkzaamheden. Met name zijn bijdragen aan de ontwikkeling en uitvoering van klinische studies met betrekking tot Hodgkinlymfomen zijn zeer belangrijk.

Trefwoorden: Awards

Contact Umc Sint Radboud

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share