Libië 4x4 Afrika Expeditie Self-drive

Libië 4x4 Afrika Expeditie Self-drive van Aberdare Afrika Reizen

Door: Aberdare Afrika Reizen  25-09-2008
Trefwoorden: Zee, Duinen, Expeditie

Frankrijk en Tunesië:
Vanuit Marseille in Frankrijk vertrekt u per ferry naar Tunis in Tunesië. Dan reist u verder om via Sousse en Gabès de Libische grens bij Nalut over te steken.

Libië:
De route brengt u o.a. naar het prachtige Ghadamès aan de Algerijns - Libisch - Tunesische grens alvorens u doorsteekt naar het indrukwekkende Akakus gebergte in de omgeving van Ghat.
Via de wereldberoemde rotstekeningen bij Wadi Mathkendous (de meeste tekeningen zijn 12.000 jaar oud) vervolgt u de tocht door de duinenzee van Wan Caza richting de Idahan Murzuq, een gigantische duinenzee zo groot als Zwitserland.

U rijdt gedeeltelijk door deze duinenzee richting Burjuj en verder naar Germa. In Germa is er de mogelijkheid de oude Garamantische opgravingen en het museum te bezoeken In de buurt van Germa trekt u opnieuw de Erg Awbari zandzee in om de diverse oases en zoutmeren te bezoeken. Um el Ma, Mandara, Mafou en Gabroun zijn degene waar u bezoek aan brengt en er is genoeg tijd voor een duik in het water.
De reis wordt vervolgt richting de oostelijker gelegen stad Sebha waarbij u diverse hoge duinen zult moeten bedwingen, wat een absolute 'must' is voor een 4x4 reiziger. Het landschap wisselt zich af met reusachtige rotspartijen bedekt met zand, zoutvlakten en zandzeeën (Idahans) met duinen welke een hoogte van 300 meter kunnen bereiken.

Dan gaat de terugreis van start naar het noorden in de richting van Shawayrif, om aan de Middelandse Zee kust nog de beroemde Romeinse nederzettingen bij Leptis Magna te bekijken. Dit is een prachtig bewaard gebleven werelderfgoed en brengt u terug in een verloren gewaande wereld. Via Tripoli, waar u voldoende tijd heeft om de stad te bezoeken en de kustroute te rijden, gaat u dan terug naar Gabès en Tunis om daar de ferry richting Marseille te pakken.

Kijk op www.aberdare.nl voor de volledige dagplanning met reisafstanden en reistijden en andere informatie.

Trefwoorden: 4wd, 4x4, Akakus, Burjuj, Duinen, Duinenzee, Erg Awbari, Expeditie, Expedition, Gabroun, Gebergte, Germa, Ghadames, Ghat, Idahan Murzuq, Libie, Mafou, Mandara, Marseille, Middelandse Zee, Noord-afrika, Oase, Sebha, Shawayrif, Tunis, Woestijn, Zandzee, Zee, Zoutmeer,

Contact Aberdare Afrika Reizen

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share