West-Afrika 4x4 Expeditie Self-drive

West-Afrika 4x4 Expeditie Self-drive van Aberdare Afrika Reizen

Door: Aberdare Afrika Reizen  25-09-2008
Trefwoorden: Cultuur, Spanje, Duinen

De route

Spanje en Marokko:
Vanuit Algeciras in Spanje pakt u de boot naar Ceuta, uw eerste ontmoeting met Afrika. U rijdt langs de kustroute Marokko in richting Marrakech, waarna u over de Tizi 'n Test bergpas rijdt op weg naar TanTan om Westelijk Sahara binnen te rijden.

Westelijke Sahara:
De Westelijke Sahara behoort in feite tot Marokko, maar de Sahrawi streven nog altijd naar onafhankelijkheid van Marokko in tijden dat zij het gebied innamen nadat de Spanjaarden in 1975 vertrokken. Na een lange tocht langs de Atlantische Oceaan, komt u uiteindelijk aan op het Dakhla schiereiland.

Mauritanië:
In Bou Lanouar vindt de Mauritaanse grensplaats, waarbij u het asfalt achter u laat en het 4x4 avontuur werkelijk van start kan gaan. Op weg naar Ben Amira, rijdt u langs de SNIM spoorlijn. Over dit spoor rijden tweemaal per dag de indrukwekkende 2,5 km lange treinen tussen Nouadhibou en Zouerat. In Ben Amira vindt u de grootste monoliet van Afrika, een enorme rots in de vlakke woestijn en waar u tevens de nacht zult doorbrengen.
Via Atar en de Amogjar pas met de ruïne van fort Saganne rijdt u de volgende dag naar Chinguetti, welke bekend staat als de 7e heilige stad der Islam, gelegen in de duinen. Hierna rijdt u zuidelijker richting Tidjikja, waarbij u onderweg de nomaden, oases, duinenzeeën en gueltas tegenkomt. Verder zuidwaarts daalt u af van de indrukwekkende Nega bergpas en rijdt u via het oude Koumbi Saleh naar de Malinese grensplaats Nara.

Mali:
Na het oversteken van de grens gaat u op weg naar de Niger River in zuidoostelijke richting, welke u oversteekt met een eenvoudige ferry om bij Djenné aan te komen. De stad is geheel gebouwd uit leem en hier vindt u tevens de grootste lemen moskee ter wereld, waar u overigens geen toegang tot heeft indien u geen Moslim bent.
Tijdens de trekking door de Dogon Vallei slaapt u bij de lokale mensen in de lokale dorpjes. Vanuit Dogonland rijdt u via een lange verbindingsroute naar Bamako, de hoofdstad van Mali. Bamako is tot nu toe de meest kleurrijke hoofdstad van West-Afrika met tevens een grote centrale markt met allerlei producten.
Na uw bezoek in Bamako is het tijd voor iets anders en trekt u via het Mandingue gebergte en de watervallen, door het dichtbeboste Malinke gebied naar Bafoulabé.

Senegal:
Vanuit Bafoulabé staat u een geweldige track te wachten richting Kedougou in Senegal, in het uiterste zuidoosten van het land. Bij Satadougou steekt u de Falémé rivier over, maar waar geen brug aanwezig is! Daarna rijdt u naar het zuiden waar de Bassari stammen leven en bij Dindefélo bekijkt u de mooie waterval. Via Salemata rijdt u weer verder naar Niokolo Koba National Park, één van de weinige parken in West-Afrika waar nog groot wild te zien is. Het landschap biedt ook veel moois met vele palmbomen, bush en open vlakten door elkaar. Door het park stroomt de Gambia River, welke u op diverse plaatsen moet oversteken via eenvoudige houten bruggen. Tijdens een verblijf van 2 dagen in het park, heeft u kans op het zien van wilde zwijnen, antilopen, nijlpaarden, krokodillen, apen, olifanten en leeuwen.
Vanuit Niokolo Koba rijdt u via Linguére, dwars door de Ferlo woestijn naar het levendige Saint Louis. Een oude, kleurrijke, jazzy stad aan de Atlantische Oceaan, waar de Franse koloniale tijd is blijven hangen. Hier kunt u heerlijk eten en dansen op de Afrikaanse muziek.

Mauritanië:
Via de dam bij Diama trekt u opnieuw Mauritanië in om via Nouackchott en de beroemde 120 km lange tocht over het strand met laagwater uit te komen in het National Park du Banc d'Arguin. Dit is een bijzonder park aan de westkust van Mauritanië, wat tevens een broedplaats is van vele trekvogels en waar de Imragen bevolking in zeven dorpjes in het park leeft. Met een beetje geluk ziet u tevens een grote populatie zeeschildpadden tijdens een zwemtocht.

Westelijke Sahara, Marokko en Europa:
Vanuit National Park du Banc d'Arguin vertrekt vervolgens weer richting Europa via de Westelijke Sahara en Marokko.

Kijk op www.aberdare.nl voor de uitgebreide reisinformatie over deze reis en andere mogelijheden.

Trefwoorden: 4wd, 4x4, Bamako, Banc D'arguin, Banc Du Arguin, Bassari, Chinguetti, Cultuur, Dakhla, Djenné, Dogon, Duinen, Expeditie, Ferlo, Grensplaats, Kedougou, Mandingue Gebergte, Marrakech, Mauritanie, Monoliet, Niokolo Koba National Park, Nomaden, Oase, Sahrwai, Satadougou, Self-drive, Senegal, Spanje, Tantan, Trekvogels, Waterval, West-afrika, Woestijn, Zoutmeer,

Contact Aberdare Afrika Reizen

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share