Vierde generatie Barenbrug bestuursvoorzitter Koninklijke Barenbrug Groep

Door: Barenbrug Holland  29-03-2007

Oosterhout Nijmegen - De heer Bastiaan J. Barenbrug is benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Barenbrug Holding BV. De heer Barenbrug behoort tot de vierde generatie van deze familieonderneming met een toonaangevende positie in de internationale graszaadmarkt.

Bastiaan Barenbrug (35) is 12 jaar werkzaam binnen de Koninklijke Barenbrug Groep in uiteenlopende functies en diverse landen. Hij begon zijn loopbaan in de Verenigde Staten waar hij vijf jaar werkzaam was als marketing & sales manager en later als general manager van Barenbrug Northeast. In 2000 maakte hij de overstap naar de Europese divisie van Barenbrug en werkte vier jaar als algemeen directeur van de Belgische vestiging. Na een succesvolle samenvoeging van de Belgische en Nederlandse activiteiten werd hij benoemd tot algemeen directeur van Barenbrug Holland BV.

Sinds 2006 maakt de heer Barenbrug deel uit van de Holdingdirectie en is vandaag benoemd tot bestuursvoorzitter. Hij volgt de heer K.A. Bleeker op die zijn functie beëindigde op 1 maart 2007.

Onderneming
De Koninklijke Barenbrug Groep is een internationale onderneming met als kernactiviteiten: plantenveredeling, graszaadproductie en wereldwijde marketing van graszaden. Met 20 vestigingen in 12 landen in vijf continenten realiseert de groep een omzet van circa 150 miljoen euro met bijna 500 medewerkers. Barenbrug is een van de grootste graszaadondernemingen in de wereld. De onderneming ontving in 2004 het Predikaat Koninklijk tijdens de viering van het 100-jarig jubileum op paleis Het Loo.