Argand'Or handgeperste arganolie en cosmetica, biologisch en FairTrade geproduceerd.

Argand'Or handgeperste arganolie en cosmetica, biologisch en FairTrade geproduceerd. van Argand'or Nederland

Door: Argand'or Nederland  22-08-2007
Trefwoorden: Fair Trade, Anti-aging, Argan Bodylotion

Medicinale eigenschappen
In Arganolie komen moleculen voor die nergens anders zijn aangetroffen en die behoren tot de Saponine-familie. Het zijn deze moleculen, onder meer Arganine 1,2 genoemd, die vooral verantwoordelijk zijn voor de bijzondere medicinale eigenschappen. Wetenschappelijk onderzoek vindt onder meer plaats aan de Universiteit van Rabat door prof. dr. Zoubida Charrouf, gefinancierd door het Centre de Recherche pour le Developpement International-Canada, door Phyto- pharmacoloog Prof. Dr. Rachid Soulimani van de Universiteit van Metz in Frankrijk, door Prof. Robert Owen van het Duitse Kankeronderzoek-centrum (DKFZ) in Heidelberg. Regelmatige consumptie van Arganolie leidt tot een spectaculaire verlaging van het cholesterol-gehalte, versterkt het immuunsusteem, is anti-oxidatief, werkt ontstekings-remmend, verbetert de algehele doorbloeding, verlaagt de kans op arterio-sclerose en revitaliseert de cellen. Arganolie wordt ook, in combinatie met Argand'Or huidolie toegepast bij rheumatische klachten.
´In Marokko komt sporadisch huidkanker voor. Bij mannen nauwelijks prostaatkanker en bij de vrouwen zeer weinig borstkanker. Ook dit wordt in verband gebracht met het gebruik van Arganolie. Uitwendig zowel als inwendig. Ook bij chemotherapie en bestraling zou Arganolie de bijwerkingen kunnen verminderen.´ (Dr. Peter Schleicher, Praktijk voor Immunologie en Kankertherapie, Munchen)

Deze waardevolle eigenschappen zijn te danken aan de stoffen die zij onder meer bevat:

- Meer dan 80% meervoudig onverzadigde vetzuren: Zij ondersteunen het immuun-systeem en beschermen het lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf en de cellen tegen beschadiging.
- Vitamine E / Tocopherol: 100 gram Arganolie bevat 90 mg Tocopherol, onmisbaar in de strijd tegen de 'vrije radicalen' en zorgen voor een mooie, gezonde huid.
- Phytosterol, Phytosterine: De unieke combinatie van Schottenol en Spinasterol maakt het tot een zeer hoopvol onderdeel van het kanker onderzoek. Deze beide Sterolen worden aanbevolen als ondersteuning in de behandeling van borst- en prostaatkanker.
- Quercitine en Myricetine: Beide bezitten schimmel- en bacterie dodende eigenschappen.

Trefwoorden: Anti-aging, Argan Bodylotion, Argan Cosmetica, Argan Culinaire Olie, Argan Huidolie, Bdih Gecertificeerde Cosmetica, Fair Trade, Handgeperste Arganolie, Versterkt Immuun-systeem,