Nutreco zet nieuwe stap in China

Door: Trouw Nutrition Nederland  12-04-2006
Trefwoorden: Landbouw, Veehouderij, Diervoeding

Nutreco’s dochteronderneming Trouw Nutrition International (TNI) heeft vandaag bekendgemaakt dat zij alle aandelen overneemt van de Chinese producent en landelijke distributeur van voerspecialiteiten ‘Beijing Dejia Animal Husbandry Technology Co Ltd’. De prijs is niet bekendgemaakt.
Dejia produceert mineralen en concentraten voor diervoeding in haar fabriek in Beijing en levert deze producten vervolgens aan veeteeltbedrijven in China. Dejia is een snelgroeiende onderneming met groeicijfers van boven de 30% op jaarbasis.
Met deze acquisitie is TNI in staat haar huidige diervoedingactiviteiten in de regio Hunan in China drastisch uit te breiden. Het is de intentie de activiteiten van Trouw Nutrition Hunan onder te brengen in de Dejia-onderneming en biggenvoer aan het productportfolio toe te voegen. TNI zal blijven investeren in Dejia om verdere expansie op de Chinese markt mogelijk te maken. De gecombineerde onderneming telt ongeveer 600 medewerkers en een jaaromzet van € 40 miljoen in de productie en distributie van mineraalvoeders die gebruikt worden bij het mixen van grondstoffen voor diervoeding op Chinese ‘farms’.
De nieuwe stap in China past binnen het kader van Nutreco’s strategie ‘Rebalancing for Growth’. Deze strategie heeft als doelstelling de uitbreiding van Nutreco’s activiteiten voor diervoeding en visvoer in groeimarkten. In de laatste twaalf maanden heeft Nutreco reeds producenten van diervoeding en visvoer overgenomen in Mexico, Rusland, Japan en is bovendien een nieuwe activiteit voor voerspecialiteiten gestart in Brazilië.

Trefwoorden: Diervoeding, Landbouw, Veehouderij, Visvoer

Contact Trouw Nutrition Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share