Stichting SALEK meest gewaardeerde goede doel

Stichting SALEK meest gewaardeerde goede doel van Stichting Salek

Door: Stichting Salek  13-06-2008

Stichting SALEK is op dit moment het meest gewaardeerde Goede Doel, volgens de resultaten van allegoededoelen.nl, een onderdeel van stichting GeefGratis.

Met een waardering van maar liefst 9,78 op het moment van dit schrijven geeft het publiek duidelijk blijk van waardering aan deze relatief nieuwe stichting.

SALEK onderscheidt zich door een enorme openheid naar hun donateurs en bezoekers. De stichting is bestaat uitsluitend uit vrijwilligers zodat het één van de meest financieel effectieve stichtingen is waarbij nagenoeg alle donaties ook daadwerkelijk aan de projecten ten goede komen.

Daarnaast begeleiden zij zelf de projecten. Weliswaar in samenwerking met lokale organisaties, maar de leiding ligt duidelijk in handen van SALEK, waardoor er een hoge mate van controle en efficiëntie is.

Omdat het een kleine transparante organisatie is, zijn ze ook populair bij de grotere fondsen. De grote wereldorganisaties hebben inmiddels openlijk toegegeven dat onze jarenlange financiële steun aan derde wereldlanden en kwijtscheldingen van schulden de kloof tussen arm en rijk vaak alleen maar groter hebben gemaakt, omdat het overgrote deel van het geld blijft hangen in de hogere en rijkste lagen van de bevolking.

Mede daardoor stimuleren zij kleinschalige en persoonlijk begeleide projecten zoals de basisschool voor 2000 kinderen in een arm gebied in Nigeria, waar stichting SALEK zich op dit moment mee bezig houdt.

Mocht u op zoek zijn naar een nieuw en fris Goed Doel die bouwt aan onderwijs in kansarme gebieden in Afrika en waarbij u precies kunt volgen wat er met uw geld gebeurt; u kunt hen maar liefst vinden op 3 manieren, www.salek.nl , Hyves (als u vriend wil worden) en de laatste berichten vindt u op hun nieuwe weblog (Blog) .