Duurzaamheid én brandveiligheid delen de hoofdrol tijdens Fire Seminar

Duurzaamheid én brandveiligheid delen de hoofdrol tijdens Fire Seminar van Kingspan Geïsoleerde Panelen

Door: Kingspan Geïsoleerde Panelen  30-09-2015
Trefwoorden: Kingspan

Donderdag 29 oktober 2015 organiseert Kingspan de zesde editie van het Fire Seminar in Het Oude Magazijn te Amersfoort. Dit jaar vereist de actualiteit een thema dat twee belangrijke aspecten verbindt: duurzaamheid én brandveiligheid. Gaan deze hand in hand? Of veroorzaakt het ene aspect problemen op het gebied van het andere aspect? Duurzaamheid Klimatoloog en meteoroloog Reinier van den Berg zet de zaken al aan het begin van het programma op scherp met een inspirerende uiteenzetting. Daarna wordt het onderwerp duurzaamheid belicht door experts op het gebied van duurzaam bouwen. Er wordt een lezing gehouden door Gert-Jan van Beijnum, adviseur bij het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie), een organisatie die onderzoekt, adviseert en tevens milieuclassificaties afgeeft in de vorm van het bekende DUBOKEUR. De Dutch Green Building Council verleent óók medewerking aan het programma. Tijdens de presentatie van projectmanager Guido Slokkers wordt het snijvlak tussen BREEAM-NL en brandveiligheid besproken. Dagvoorzitter en gespreksleider Lars Sørensen buigt zich, aan de hand van de presentaties, samen met het publiek over de centrale vraag van de dag: Duurzaamheid en brandveiligheid; vriend of vijand? Brandveiligheid Al in het ochtendprogramma wordt brandveiligheid door het programma verweven, niet alleen in de presentatie over BREEAM-NL. Directielid Pieter Snelder van Kingspan deelt aan het einde van de ochtend zijn expertise over duurzaam én brandveilig isoleren. Het middagprogramma wordt gevuld door Jurjen Burghgraef, specialist op het gebied van verzekeren en mede-eigenaar van Burghgraef Van Tiel & Partners en door een Charles Meijer, voorzitter van de vakgroep ‘Brandveilig Leven’ bij Brandweer Nederland. Ruben Burink, student Bouwkunde van het Saxion in Deventer, deed zeer recentelijk onderzoek naar de relatie tussen energie-efficiënt bouwen en brandveiligheid. Hij bespreekt zijn onderzoeksvragen en de uitkomst van het onderzoek tijdens het middagprogramma met het publiek. Voor wie? Door de actieve medewerking van sprekers vanuit verschillende branches is ook dit jaar weer een programma ontstaan dat interessant is voor alle betrokkenen in de bouw. Het programma biedt voor elk wat wils; aan de voorschrijvende bouw, uitvoerende bouw, vastgoedeigenaren en ontwikkelaars maar óók aan brandweer, verzekeraars, preventisten, brandexperts en veiligheidsdeskundigen is gedacht. Datum, locatie en aanmelden Het Fire Seminar vindt plaats op donderdag 29 oktober vanaf 9.30 uur tot circa 15.00 uur bij Het Oude Magazijn in Amersfoort, centraal gelegen achter het station. Deelname is kosteloos na registratie via www.fireseminar.nl. Op deze website vindt u ook alle details over het programma terug.

Trefwoorden: Kingspan

Contact Kingspan Geïsoleerde Panelen

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van Kingspan Geïsoleerde Panelen

Maximaal (energie) besparen met het Sinusoidal sandwichpaneel van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
17-11-2014

Maximaal (energie) besparen met het Sinusoidal sandwichpaneel

Maximaal (energie) besparen met het Sinusoidal sandwichpaneel en een Google Glass winnen!


Managementwisseling bij Kingspan Geïsoleerde Panelen van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
20-10-2014

Managementwisseling bij Kingspan Geïsoleerde Panelen

Managementwisseling bij Kingspan Geïsoleerde Panelen: Frank Donkers aangesteld als European Market Development Director, Pieter Snelder vervangt hem als Commercieel Director in Nederland en David McMahon vervangt Donkers in dezelfde functie in België.


Overname ThyssenKrupp Construction Group door Kingspan van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
11-09-2012

Overname ThyssenKrupp Construction Group door Kingspan

Kingspan Group Plc heeft overeenstemming bereikt met ThyssenKrupp Steel Europe AG over de overname van ThyssenKrupp Construction Group (TKCG).  


Duurzame nieuwbouw voor Lidl DC te Heerenveen van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
11-09-2012

Duurzame nieuwbouw voor Lidl DC te Heerenveen

Sup ermarktdiscounter Lidl heeft onlangs samen met de gemeente Heerenveen het officiële startsein gegeven voor de bouw van een duurzaam distributiecentrum. Voor de gevelbekleding wordt gebruik gemaakt van geprefabriceerde stalen sandwichpanelen van Kingspan Duurzame Bouwsystemen.


Ziggo Dome voorzien van Benchmark Evolution systeem van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
11-09-2012

Ziggo Dome voorzien van Benchmark Evolution systeem

  Voor de entreegedeeltes van poptempel Ziggo Dome opteerde Benthem Crouwel Architecten (BCA) voor de unieke eigenschappen van het     paneelsysteem.


Nieuw Bouwbesluit stuwt verkoop X-dek platdakpanelen van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
11-09-2012

Nieuw Bouwbesluit stuwt verkoop X-dek platdakpanelen

  De intrede van het nieuwe Bouwbesluit in april van dit jaar komt het verkoopvolume van de     ten goede.  


‘Duurzaamheid in de praktijk’ op 18 september; Venco Campus & Bio Base van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
11-09-2012

‘Duurzaamheid in de praktijk’ op 18 september; Venco Campus & Bio Base

 Kingspan Duurzame Bouwsystemen organiseert tijdens de festivalweek informatiemiddagen rondom duurzame projecten waarin zij en haar ontwerp- & bouwpartners actief hebben geparticipeerd.