‘Duurzaamheid in de praktijk’ op 18 september; Venco Campus & Bio Base

‘Duurzaamheid in de praktijk’ op 18 september; Venco Campus & Bio Base van Kingspan Geïsoleerde Panelen

Door: Kingspan Geïsoleerde Panelen  11-09-2012
Trefwoorden: Duurzaam Bouwen, Sandwichpanelen, Kingspan

 

De  (DGBC) organiseert van 17 tot en met 21 september de Dutch Green Building Week. Tijdens deze inspirerende week laat een groot aantal bouw-     en vastgoedgerelateerde organisaties zien hoe belangrijk duurzaam bouwen is voor onze samenleving en economie. Met deze week sluit Nederland aan bij de World Green Building Week. Kingspan Duurzame Bouwsystemen is tijdens de 2 Nederlandse editie opnieuw als sponsor aan dit event verbonden en organiseert tevens een aantal bijeenkomsten.

Wereldwijd zetten alle Green Building Councils in deze 3e week van september hun initiatieven, en die van hun participanten, in de ‘vitrine’. Samen bundelen zij de krachten en wijzen zij op de uitdagingen van de aanpak van mondiale klimaatverandering.

Kingspan Duurzame Bouwsystemen organiseert tijdens de festivalweek informatiemiddagen rondom duurzame projecten waarin zij en haar ontwerp- & bouwpartners actief hebben geparticipeerd. Het is de bedoeling dat kennisdeling omtrent deze projecten anderen inspireert om soortgelijke duurzaamheidinitiatieven te ontplooien en de verduurzaming van de bouw- en vastgoedsector een hogere prioriteit wordt toegekend.
 

Het terrein van  (zie ook de ) wordt ingericht als een landschapspark waar werken, natuur en recreatie hand in hand gaan. Van de totale oppervlakte wordt ruwweg een derde deel bebouwd. De visvijver neemt ook een derde deel van het park in beslag. Het overige gedeelte is voor natuur- en recreatiedoeleinden.

Venco Campus zal dienen als een internationaal kenniscentrum. Dit komt op verschillende vlakken tot uiting. Zo biedt Venco Campus ruimte aan Jet-Net, het jongeren en technologie netwerk. Venco Groep heeft een samenwerking met het Rythoviuscollege in Eersel om leerlingen te motiveren voor techniek.

Ook werkt Venco Campus samen met diverse universiteiten in binnen en buitenland. Er worden vele stagemogelijkheden aangeboden op mbo- en hbo-niveau. Binnen het kenniscentrum zullen er internationale opleidingen aan klanten en relaties op technisch en landbouwkundig gebied worden aangeboden. Daarnaast zullen op Venco Campus in de toekomst internationale symposia georganiseerd gaan worden.

Heijmans Bouw Zeeland won op basis van een Europese aanbesteding de DCB-opdracht voor het nieuwe trainings- en onderwijscentrum van  in Terneuzen (zie ook de ). Een faciliteit die de spil is in het grootste biocluster van Europa, de kanaalzone van Gent naar Terneuzen, waar kennisinstituten, ondernemingen en een proeffabriek zich in verzamelen.

Gert van Kralingen, directeur van Heijmans Bouw Zeeland: “Op het moment dat er zeer strikte eisen liggen voor zo’n uniek duurzaam gebouw als dit, moet je meteen de hoofdlijnen kiezen en het gebouw constructief en bouwkundig doeltreffend opzetten. Niet dolen tijdens het ontwerp, de engineering en uitvoering, maar vanaf dag 1 met een helder concept de ambitieuze eisen van opdrachtgever Bio Base Europe voor een passiefgebouw verwezenlijken. Bij dat heldere concept past ook een doordachte gevel, die goed isoleert en luchtdicht is.”

Het volledige programma van Kingspan tijdens de DGBW vindt u 

Trefwoorden: Duurzaam Bouwen, Gevelpanelen, Kingspan, Sandwichpanelen

Contact Kingspan Geïsoleerde Panelen

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van Kingspan Geïsoleerde Panelen

Duurzaamheid én brandveiligheid delen de hoofdrol tijdens Fire Seminar van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
30-09-2015

Duurzaamheid én brandveiligheid delen de hoofdrol tijdens Fire Seminar

Duurzaamheid én brandveiligheid delen de hoofdrol tijdens Fire Seminar


Maximaal (energie) besparen met het Sinusoidal sandwichpaneel van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
17-11-2014

Maximaal (energie) besparen met het Sinusoidal sandwichpaneel

Maximaal (energie) besparen met het Sinusoidal sandwichpaneel en een Google Glass winnen!


Managementwisseling bij Kingspan Geïsoleerde Panelen van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
20-10-2014

Managementwisseling bij Kingspan Geïsoleerde Panelen

Managementwisseling bij Kingspan Geïsoleerde Panelen: Frank Donkers aangesteld als European Market Development Director, Pieter Snelder vervangt hem als Commercieel Director in Nederland en David McMahon vervangt Donkers in dezelfde functie in België.


Overname ThyssenKrupp Construction Group door Kingspan van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
11-09-2012

Overname ThyssenKrupp Construction Group door Kingspan

Kingspan Group Plc heeft overeenstemming bereikt met ThyssenKrupp Steel Europe AG over de overname van ThyssenKrupp Construction Group (TKCG).  


Duurzame nieuwbouw voor Lidl DC te Heerenveen van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
11-09-2012

Duurzame nieuwbouw voor Lidl DC te Heerenveen

Sup ermarktdiscounter Lidl heeft onlangs samen met de gemeente Heerenveen het officiële startsein gegeven voor de bouw van een duurzaam distributiecentrum. Voor de gevelbekleding wordt gebruik gemaakt van geprefabriceerde stalen sandwichpanelen van Kingspan Duurzame Bouwsystemen.


Ziggo Dome voorzien van Benchmark Evolution systeem van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
11-09-2012

Ziggo Dome voorzien van Benchmark Evolution systeem

  Voor de entreegedeeltes van poptempel Ziggo Dome opteerde Benthem Crouwel Architecten (BCA) voor de unieke eigenschappen van het     paneelsysteem.


Nieuw Bouwbesluit stuwt verkoop X-dek platdakpanelen van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
11-09-2012

Nieuw Bouwbesluit stuwt verkoop X-dek platdakpanelen

  De intrede van het nieuwe Bouwbesluit in april van dit jaar komt het verkoopvolume van de     ten goede.