Duurzame nieuwbouw voor Lidl DC te Heerenveen

Duurzame nieuwbouw voor Lidl DC te Heerenveen van Kingspan Geïsoleerde Panelen

Door: Kingspan Geïsoleerde Panelen  11-09-2012
Trefwoorden: Duurzaam Bouwen, Panelen, Gevelbeplating

 

Supermarktdiscounter Lidl heeft onlangs samen met de gemeente Heerenveen het officiële startsein gegeven voor de bouw van een duurzaam distributiecentrum. Het slaan van de eerste heipaal door burgemeester Van Zwan was het officiële startsein voor de nieuwbouw van het distributiecentrum. Voor de gevelbekleding wordt gebruik gemaakt van geprefabriceerde stalen sandwichpanelen van Kingspan Duurzame Bouwsystemen.

Het nieuwe distributiecentrum heeft diverse milieuvriendelijke en energiezuinige oplossingen in het ontwerp. Zo is er geen gasaansluiting. Restwarmte uit de koelinstallaties wordt benut voor vloerverwarming. Daarnaast wordt er efficiënt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke koelmiddelen voor de koeling en van toekomstbestendige prefabgevels met een hoge isolatiewaarde. Het gebouw is dusdanig geconstrueerd dat het in de toekomst voorzien kan worden van zonnepanelen. heeft bij het ontwerp van het distributiecentrum een prominente rol toebedacht aan stalen sandwichpanelen als gevelbekleding. Door te variëren met de expressiviteit van profileringen ontstaat een hypermodern en gevarieerd gevelaanzicht dat zowel esthetisch als functioneel uitstekende prestaties levert. FKG toont hiermee aan dat industrialisatie van gevelelementen zeker niet ten koste hoeft te gaan van esthetica of creatieve vrijheid.

In dit project wordt gebruik gemaakt van  in diverse kerndiktes en de onlangs gelanceerde  Façade type G3. De portfolio van Benchmark Evolution biedt nog meer mogelijkheden en flexibiliteit bij het ontwerpen van moderne façades dan voorheen. Of het nu nieuwbouw of renovatie betreft, het Evolution gevelsysteem is geschikt voor alle type gebouwen waarbij de esthetische uitstraling van de gevel van ongekend hoog niveau moet zijn. De ultiem gladde afwerking van het ‘onzichtbaar’ bevestigde gevelsysteem, staat synoniem voor voortschrijdende bouwtechnische eigenschappen. Evo
lution biedt de esthetiek en de architectonische detaillering die vandaag de dag een vereiste is, maar dan wel zonder de complexiteit ervan.Evolution biedt de mogelijkheid om zowel horizontaal als verticaal te variëren in de maatvoering, waardoor een frivool lijnenspel kan worden gerealiseerd wat architecten en ontwerpers zeer waarderen. De propositie is aanzienlijk uitgebreid waarbij de suggestie wordt gewekt dat er 4-zijdig gelijke voegen aanwezig zijn. Tevens voorziet Evolution type G in de sandwichvarianten voor de traditionele ‘plankprofielen’ met het bekende .

Lidl heeft het distributiecentrum in Heerenveen ontworpen volgens het -principe en daarmee is voor wat betreft dit stadium in het bouwproces de status van Very Good verkregen. 

Trefwoorden: Duurzaam Bouwen, gevel panelen, gevel systemen, Gevelbeplating, Gevelpanelen, Gevelplaten, Kingspan, Panelen, Sandwich Panelen, Sandwichpanelen,

Contact Kingspan Geïsoleerde Panelen

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van Kingspan Geïsoleerde Panelen

Duurzaamheid én brandveiligheid delen de hoofdrol tijdens Fire Seminar van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
30-09-2015

Duurzaamheid én brandveiligheid delen de hoofdrol tijdens Fire Seminar

Duurzaamheid én brandveiligheid delen de hoofdrol tijdens Fire Seminar


Maximaal (energie) besparen met het Sinusoidal sandwichpaneel van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
17-11-2014

Maximaal (energie) besparen met het Sinusoidal sandwichpaneel

Maximaal (energie) besparen met het Sinusoidal sandwichpaneel en een Google Glass winnen!


Managementwisseling bij Kingspan Geïsoleerde Panelen van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
20-10-2014

Managementwisseling bij Kingspan Geïsoleerde Panelen

Managementwisseling bij Kingspan Geïsoleerde Panelen: Frank Donkers aangesteld als European Market Development Director, Pieter Snelder vervangt hem als Commercieel Director in Nederland en David McMahon vervangt Donkers in dezelfde functie in België.


Overname ThyssenKrupp Construction Group door Kingspan van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
11-09-2012

Overname ThyssenKrupp Construction Group door Kingspan

Kingspan Group Plc heeft overeenstemming bereikt met ThyssenKrupp Steel Europe AG over de overname van ThyssenKrupp Construction Group (TKCG).  


Ziggo Dome voorzien van Benchmark Evolution systeem van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
11-09-2012

Ziggo Dome voorzien van Benchmark Evolution systeem

  Voor de entreegedeeltes van poptempel Ziggo Dome opteerde Benthem Crouwel Architecten (BCA) voor de unieke eigenschappen van het     paneelsysteem.


Nieuw Bouwbesluit stuwt verkoop X-dek platdakpanelen van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
11-09-2012

Nieuw Bouwbesluit stuwt verkoop X-dek platdakpanelen

  De intrede van het nieuwe Bouwbesluit in april van dit jaar komt het verkoopvolume van de     ten goede.  


‘Duurzaamheid in de praktijk’ op 18 september; Venco Campus & Bio Base van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
11-09-2012

‘Duurzaamheid in de praktijk’ op 18 september; Venco Campus & Bio Base

 Kingspan Duurzame Bouwsystemen organiseert tijdens de festivalweek informatiemiddagen rondom duurzame projecten waarin zij en haar ontwerp- & bouwpartners actief hebben geparticipeerd.