Moduspace-concept speelt in op behoefte aan duurzame bedrijfsruimtes

Door: Kingspan Geïsoleerde Panelen  15-08-2011
Trefwoorden: Sandwichpanelen, Daksystemen, Kingspan

Moduspace is een doordacht en beproefd nieuwbouwconcept voor duurzame bedrijfsruimtes. BAM Utiliteitsbouw initieerde dit samenwerkingsverband van innovatieve ondernemingen om een grote mate van flexibiliteit in de huisvesting in te bouwen qua grootte, functionaliteit, comfort en uitstraling. Kingspan Duurzame Bouwsystemen is een van de conceptpartners met als specialisatie geïsoleerde paneelsystemen voor gevels, daken en vloeren.

Moduspace heeft niets van doen met science fiction maar speelt wel in op uitbreidings-wensen en/of investeringsplannen. Credo is dus toekomstbestendig bouwen in de meest brede zin van het begrip.

 

Voor de realisatie van de gebouwschil heeft BAM Utiliteitsbouw gekozen voor FIREsafe geïsoleerde gevelpanelen van Kingspan Duurzame Bouwsystemen. De van PIR-hardschuim biedt vele voordelen voor het ontwerp en de realisatie van deze gebouwen. Het geringe eigen gewicht van de metalen sandwichpanelen faciliteert een slanke en geringe hoofddraagconstructie in tegenstelling tot gevelpanelen die voorzien zijn van minerale wol. Deze behoren eveneens tot de opties die Kingspan aanbiedt maar veelal kiezen architecten en brandpreventisten voor de schuimvariant omdat daarmee 50% dunner en lichter gebouwd kan worden. Bewuste materiaalreductie draagt immers bij aan de duurzaamheid van gebouwen met behoud van het gewenste (brand)veiligheidsniveau.

De breedtemodules van 600, 900 en 1.000 mm zijn reeds beschikbaar voor het realiseren van de horizontale- en verticale gevelbelijning en het hierin integreren van kozijnen. De nieuwe modulevariaties binnen het vergroten de mogelijkheden om vlakke gevelpanelen toe te passen met een tailormade bouwbreedte variërend tussen de 600 mm en 1.000 mm. Naast de toegenomen designmogelijkheden zijn de praktische voordelen voor de hand liggend: minder bouwafval door de exacte maatvoering en snellere montage. De winst is dubbel: kostenreductie en een kortere bouwtijd. Minder bouwafval resulteert in een lagere milieubelasting hetgeen de duurzaamheid ten goede komt.

Kingspan Duurzame Bouwsystemen vindt het uiterst belangrijk dat de milieubelasting van haar prefab bouwsystemen transparant en universeel is ten behoeve van o.a. GPR, Greencalc, LEED en BREEAM. Kingspan streeft naar een continue verlaging van haar milieubelasting door verbetering van productie- en energie-efficiëntie, recycling c.q. hergebruik en het actief stimuleren van een gesloten kringloop van grondstoffen. De geïsoleerde paneelsystemen hebben een BREEAM A+ rating conform de Green Guide to Specification en de isolatieplaten zijn voorzien van DUBOkeur van NIBE.

Trefwoorden: Daksystemen, gevel systemen, Kingspan, Sandwichpanelen,

Contact Kingspan Geïsoleerde Panelen

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Andere producten en diensten van Kingspan Geïsoleerde Panelen

15-08-2011

Geen restafval meer bij productie Kingspan sandwichpanelen

Kingspan heeft altijd ambitieuze doelen op het gebied van duurzaamheid en milieu gehad. Recent is het gelukt om weer een


04-10-2010

Firesafe PIR panelen voorkomen brandoverslag

  In november 2009 brak er een grote brand uit bij RA Wood Adhesive Tapes is het Engelse Cannock. In


04-10-2010

Case Study: De IJzeren Man

  De meeste overtuigingskracht om een systeem aan de man te brengen, is het systeem zelf toepassen. En als dat


04-10-2010

Benchmark by Kingspan: A turning point in building design

  Zie ook: www.kingspanbenchmark.nl


04-10-2010

Case Study: Renovatie Agrifirm

Al meer dan een eeuw beheerst het bakstenen fabriekskantoor met het opschrift ‘Landbouwersbank’ het kadebeeld van het Meppelerdiep. Tegen dit


04-10-2010

Kingspan sponsort prestigieuze architectuurwedstrijd

Op 2 oktober a.s. vindt in Londen de jaarlijkse uitreiking van de RIBA Stirling Prize plaats. De Stirling Prize van


04-10-2010

NAC kiest voor Kingspan Benchmark

  Jaren is er aan gewerkt, maar deze zomer kan men dan echt beginnen: de modernisering en uitbreiding van het


04-10-2010

Kingspan verleent tastbare hulp aan Haïti

  Op 26 maart jl. sloten de giro 555 betreffende de hulpactie aan Haïti na de catastrofale aardbeving die op


04-10-2010

Case Study: TNT Green Office

  Soms is de zoektocht naar het juiste duurzame materiaal lang en intensief. Soms is de keuze snel en eenvoudig


04-10-2010

Case Study: ZEP Middelburg

 Zep Middelburg is de nieuwe toeristische trekker van Zeeland. Naar verwachting komen jaarlijks bijna een miljoen bezoekers op dit bijzondere


Al Gore 12% aandelen in Kingspan van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
20-10-2009

Al Gore 12% aandelen in Kingspan

Voormalig vice-president van de VS en klimaatveranderingactivist Al Gore neemt een belang van 12% in Kingspan. Belangrijkste reden voor Gore’s keuze voor Kingspan zijn de duurzame en klimaatneutrale activiteiten van ons bedrijf. We zijn natuurlijk erg trots op het vertrouwen dat Al Gore in ons stelt: het is een fantastisch compliment voor ons werk en het laat zien dat de oplossingen van Kingspan bijdragen aan een beter klimaat.


Verbreed je horizon met het nieuwe KS2000RW paneel van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
20-10-2009

Verbreed je horizon met het nieuwe KS2000RW paneel

Het Kingspan KS1000RW paneel biedt al meer dan 30 jaar een vertrouwde aanblik op de bouw. Na een uitgebreid onderzoeks- en ontwikkelingstraject heeft Kingspan het KS2000RW paneel ontwikkeld voor hellende daken: hetzelfde, vertrouwde geïsoleerde sandwichpaneel met alle bekende voordelen maar dan twee meter breed.


Kingspan presenteert 3e duurzaamheidsrapport van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
05-06-2009

Kingspan presenteert 3e duurzaamheidsrapport

Met gepaste trots presenteert Kingspan Panels haar derde duurzaamheidsrapport.


02-06-2009

Kingspan EnergiPanel; de oplossing voor het gebruik van duurzame energie

Tegenwoordig probeert men niet alleen de kosten van een bouwproject in de hand te houden. Verlaging van het energieverbruik en CO2-uitstoot zijn zaken waar veel aandacht aan wordt besteed. Kingspan heeft nu een revolutionair paneelsysteem ontwikkeld dat voor al deze zaken de oplossing biedt, het Kingspan EnergiPanel.