Nieuw Bouwbesluit stuwt verkoop X-dek platdakpanelen

Nieuw Bouwbesluit stuwt verkoop X-dek platdakpanelen van Kingspan Geïsoleerde Panelen

Door: Kingspan Geïsoleerde Panelen  11-09-2012
Trefwoorden: Dakplaten, Panelen, Sandwichpanelen

 

De intrede van het nieuwe Bouwbesluit in april van dit jaar komt het verkoopvolume van de  ten goede. De verhoging van de thermische isolatiewaarde naar het minimum van 3,5 (Rc-waarde) zorgt ervoor dat beslissers en investeerders kiezen voor prefab oplossingen die de thermische prestatie en kierdichtheid daadwerkelijk kunnen waarmaken. De tijd van de theoretische- en papieren EPC-benadering lijkt ten einde.

De traditionele metaaldaken worden getypeerd als ‘samengestelde’ daken. Een reeks aan individuele componenten worden op de bouwplaats geassembleerd in de veronderstelling dat het geheel voldoet aan een gegarandeerde systeemprestatie.

Geen van de leveranciers neemt echter de verantwoordelijkheid van het systeem door middel van een garantie. Het feit dat bij een samengesteld dak legio montageploegen worden opgetrommeld, houdt in dat dit ten koste gaat van bouwsnelheid, efficiency, milieu en bouwkwaliteit.

Moderne daken worden gebouwd met sandwichpanelen. X-dek platdakpanelen zijn typeerbaar als geprofileerde stalen dakplaten type 107 volgeschuimd met brandveilig PIR-schuim. De functionele eigenschappen van dit platdaksysteem overtreffen de prestaties van een traditioneel metaaldak ruimschoots. X-dek platdakpanelen worden voorzien van een 1- of meerlaags waterdichtingssysteem in bitumen of kunststof.

De meest vooraanstaande dakbedekkingssystemen zijn getest op de  X-dek panelen en hiervan zijn door BDA Dakadvies Praktijkbladen opgesteld. BDA Praktijkbladen zijn technische informatiebladen van producten en systemen die volgens eenzelfde structuur zijn opgebouwd. Er zijn BDA Praktijkbladen inzake ontwerp, uitvoering, beheer en de details. Een BDA Praktijkblad geeft gerichte informatie over de ontwerp- en uitvoeringscondities, bestekteksten en verwerkingsrichtlijnen. Ten behoeve van de X-dek platdakpanelen zijn van toepassing BPD 11- 418 tot en met 423. De meest actuele praktijkbladen zijn te vinden op 

In de komende maanden zal de range X-dek platdakpanelen verder worden uitgebreid. In aanvulling op de bestaande staal/staal (Longspan)- en de staal/cachering (Multispan)-variant, wordt de nieuwe uitvoering ‘Membrane’ fabrieksmatig voorzien van diverse types kunststof dakbanen. Reeds leverbaar zijn Membrane PVC en TPO. De panelen hebben een langsoverlap van 60 mm hetgeen ruimschoots voldoende is voor een betrouwbare en duurzame waterdichting.

Geïsoleerde dak- en gevelpanelen van Kingspan voldoen ruimschoots aan de Europese brandklasse B. Omdat de spreiding van resultaten binnen de B-klasse erg groot is voldoen vele materialen aan deze klasse.  presteert significant beter dan de grenswaardes van de Europese regelgeving en is optioneel leverbaar in de brandklasse B, s1-d0. Kingspan Duurzame Bouwsystemen is lid van 


Trefwoorden: dak systemen, Dakplaten, Daksystemen, Kingspan, Panelen, Sandwichpanelen, stalen panelen,

Contact Kingspan Geïsoleerde Panelen

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van Kingspan Geïsoleerde Panelen

Duurzaamheid én brandveiligheid delen de hoofdrol tijdens Fire Seminar van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
30-09-2015

Duurzaamheid én brandveiligheid delen de hoofdrol tijdens Fire Seminar

Duurzaamheid én brandveiligheid delen de hoofdrol tijdens Fire Seminar


Maximaal (energie) besparen met het Sinusoidal sandwichpaneel van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
17-11-2014

Maximaal (energie) besparen met het Sinusoidal sandwichpaneel

Maximaal (energie) besparen met het Sinusoidal sandwichpaneel en een Google Glass winnen!


Managementwisseling bij Kingspan Geïsoleerde Panelen van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
20-10-2014

Managementwisseling bij Kingspan Geïsoleerde Panelen

Managementwisseling bij Kingspan Geïsoleerde Panelen: Frank Donkers aangesteld als European Market Development Director, Pieter Snelder vervangt hem als Commercieel Director in Nederland en David McMahon vervangt Donkers in dezelfde functie in België.


Overname ThyssenKrupp Construction Group door Kingspan van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
11-09-2012

Overname ThyssenKrupp Construction Group door Kingspan

Kingspan Group Plc heeft overeenstemming bereikt met ThyssenKrupp Steel Europe AG over de overname van ThyssenKrupp Construction Group (TKCG).  


Duurzame nieuwbouw voor Lidl DC te Heerenveen van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
11-09-2012

Duurzame nieuwbouw voor Lidl DC te Heerenveen

Sup ermarktdiscounter Lidl heeft onlangs samen met de gemeente Heerenveen het officiële startsein gegeven voor de bouw van een duurzaam distributiecentrum. Voor de gevelbekleding wordt gebruik gemaakt van geprefabriceerde stalen sandwichpanelen van Kingspan Duurzame Bouwsystemen.


Ziggo Dome voorzien van Benchmark Evolution systeem van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
11-09-2012

Ziggo Dome voorzien van Benchmark Evolution systeem

  Voor de entreegedeeltes van poptempel Ziggo Dome opteerde Benthem Crouwel Architecten (BCA) voor de unieke eigenschappen van het     paneelsysteem.


‘Duurzaamheid in de praktijk’ op 18 september; Venco Campus & Bio Base van Kingspan Geïsoleerde Panelen thumbnail
11-09-2012

‘Duurzaamheid in de praktijk’ op 18 september; Venco Campus & Bio Base

 Kingspan Duurzame Bouwsystemen organiseert tijdens de festivalweek informatiemiddagen rondom duurzame projecten waarin zij en haar ontwerp- & bouwpartners actief hebben geparticipeerd.