Stop klimaatverandering met het nieuwe Kingspan Lighthouse

Stop klimaatverandering met het nieuwe Kingspan Lighthouse van Kingspan Geïsoleerde Panelen

Door: Kingspan Geïsoleerde Panelen  02-06-2009

Kingspan introduceert een nieuw product, een ware revolutie op de woningmarkt! Het Lighthouse is ontwikkeld als klimaatneutraal, geprefabriceerde woning. Het concept werd gelanceerd op het Innovation Park van BRE in Engeland en is het meest geavanceerde huis dat ooit voor de woningbouw werd ontwikkeld. De jaarlijkse verwarmingskosten worden geschat op slechts €33. In Engeland is dit woningmodel het eerste dat voldoet aan het hoogste niveau van de kort geleden ingevoerde wet 'Code for Sustainable Homes'. De woning heeft een A-klasse EU energielabel.

Het Lighthouse is een enorm goed geïsoleerd, luchtdicht gebouw, dat is ontworpen om te passen bij een levensstijl waarin het gebruik van fossiele brandstoffen tot een minimum wordt beperkt. De woning maakt gebruik van intelligente zonwering, tezamen met andere geïntegreerde duurzame technologieën voor bijvoorbeeld waterverbruik en passieve koeling en ventilatie.

Om dit hoge niveau te bereiken zijn een arsenaal aan technologieën toegepast die ieder hun bijdrage leveren aan het duurzame karakter van deze woning. Enkele van de toegepaste technologieën zijn:

Duurzame energie:
Op het gebied van hernieuwbare energie is onder andere gebruik gemaakt van fotovoltaïsche zonnepanelen, een automatische houtketel en een zonneboiler.

Waterverbruik:
Om het waterverbruik te verminderen wordt een speciale douche geïnstalleerd, een toilet met spaarknop, grijswaterrecycling voor het doorspoelen van het toilet en regenwateropvang voor onder andere wassen.

Materialen:
Voor wand en dak is het Kingspan TEK® Building System gebruikt. Als bekleding wordt kastanje gebruikt. Voor de verharde oppervlakken is gebruik gemaakt van gerecycled of duurzaam materiaal.

Afvalstoffen:
Het bouwafval wordt hergebruikt, het huishoudafval kan gescheiden worden, het tuinafval gecomposteerd.

Door de toepassing van duurzame bouwmaterialen in combinatie met slimme technologie en een innovatief ontwerp is een woning gecreëerd zonder een noemenswaardige CO2 voetafdruk. Bovendien wordt er maximaal gebruik gemaakt van alle beschikbare natuurlijke middelen zoals zonlicht, natuurlijke ventilatie en regenwater. Op deze manier is het Kingspan Lighthouse niet alleen goed voor het milieu maar ook voor het leefcomfort en de portemonnee van de bewoner.

Kijk voor meer informatie onder 'CO2-neutraal bouwen' op www.kingspan.nl.


Contact Kingspan Geïsoleerde Panelen

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share