Metaglas schuifloket maar liefst 60 minuten brandvertragend

Metaglas schuifloket maar liefst 60 minuten brandvertragend van Metaglas

Door: Metaglas  06-09-2011
Trefwoorden: Elektrisch, Loket, brandvertragend loket

Het Mefistop schuifloket van Metaglas is onlangs getest op brandvertraging. De proef slaagde glansrijk met een brandvertraging van maar liefst 60 minuten, waardoor het loket uitermate geschikt is bij brandcompartimentering en bescherming van vluchtwegen.  

Het stalen loket met twee horizontaal schuivende delen is uitgebreid getest door Efectis in Rijswijk, het centrum voor brandveiligheid. Door de toepassing van o.a. gelaagd glas met een brandwerende folie behaalde het Mefistop schuifloket een brandvertraging van ruim 60 minuten. Een unieke prestatie. Dankzij de uitstekende brandwerende eigenschappen is het Mefistop loket uitermate geschikt voor het beschermen van vluchtwegen tegen brand in projecten met brandcompartimentering. De veiligheid bij het ontstaan van brand neemt hierdoor aanzienlijk toe.  

Mefistop loketten staan niet alleen garant voor optimale veiligheid, maar bieden dankzij de slank gedetailleerde profielen tevens grote openheid. Door de slanke maar sterke profielen is het mogelijk loketten met grote afmetingen te maken. Maar ook kleinere loketten bieden door de slanke profielen maximale openheid. Naast brandwerend zijn Mefistop loketten tochtwerend en geluiddempend.

Trefwoorden: brandvertragend loket, brandvertragende loketten, Elektrisch, elektrisch bedienbaar, horizontaal loket, horizontale loketten, Loket,

Ander nieuws en updates van Metaglas

Hoge geluidswerendheid maakt M-View balkonbeglazing uniek van Metaglas thumbnail
06-09-2011

Hoge geluidswerendheid maakt M-View balkonbeglazing uniek

Met M-View balkonbeglazing is het mogelijk het hele jaar door van de buitenruimte te genieten. Bij een aangename buitentemperatuur is het schuifdraai-systeem in een eenvoudige handeling te openen.


Volledig glazen deuren en wanden geluidswerend tot wel 43 dB van Metaglas thumbnail
06-09-2011

Volledig glazen deuren en wanden geluidswerend tot wel 43 dB

NIEUW in het Total Glas programma van Metaglas zijn geluidsisolerende deuren. Deze volledig glazen deuren zorgen voor maximale transparantie en optimale geluidsdemping in iedere ruimte.