Stijgende prijzen usb sticks door de ramp in Japan

Stijgende prijzen usb sticks door de ramp in Japan van usbstick.nl

Door: usbstick.nl  14-03-2011
Trefwoorden: Usb Sticks

Het is u vast bekend: het noordoosten van Japan is afgelopen vrijdag ernstig getroffen door een serie aardbevingen. Door de bevingen is een tsunami ontstaan. Deze allesverwoestende vloedgolf heeft aan vele mensen het leven gekost. Het land ligt voor een groot deel in puin. Daarnaast probeert Japan uit alle macht een nucleaire ramp af te wenden. De kerncentrale(s) in Fukushima is door de beving zo ernstig beschadigd, dat er radioactiviteit vrijkomt. Een nucleaire meltdown zou het gevolg kunnen zijn...

Prijsstijging usb sticks

De omvang van de ramp die Japan vrijdag trof, begint zich nu steeds duidelijker af te tekenen. De gevolgen van de ramp zijn ondertussen ook merkbaar in Nederland. Het is onvoorstelbaar, maar waar: nog geen drie dagen na de ramp moeten we u tot onze spijt mededelen dat de prijzen van onze usb sticks met twintig tot veertig procent omhoog zijn geschoten ten gevolge van de ramp in Japan.

Productiestop Toshiba

De geheugenchips in onze usb sticks worden geproduceerd door Toshiba in Japan. Toshiba heeft vanochtend al vroeg een productiestop aangekondigd. In de chipfabriek worden tijdelijk geen geheugenchips voor usbsticks geproduceerd. Toshiba geeft zo gehoor aan de vraag van de Japanse premier Naoto Kan om preventief geen stroom te gebruiken. "Ik besef dat het veel ongemak oplevert en het is een moeilijke beslissing. Maar we vragen om uw begrip", aldus Kan.

Kan vreest grote economische schade als de stroom grootschalig uitvalt in het land. Daarom moet de beschikbare energievoorraad met een rotatiesysteem worden verdeeld. Door de aardbeving en tsunami zijn elf van de circa vijftig kerncentrales stilgelegd. Kernenergie vormt dertig procent van de energievoorziening van Japan.

Marktwerking

De vraag naar geheugenchips voor usbsticks blijft gelijk, het aanbod chips neemt echter drastisch af doordat Toshiba de deuren van haar chipfabriek heeft gesloten. Logischerwijs stijgen hierdoor de prijzen van de chips en daarmee van de usb sticks. We hopen dat deze prijsstijging van tijdelijke aard is. Uitgaande van uw begrip, hopen we u voor nu voldoende te hebben geïnformeerd. Voor vragen kunt u terecht bij ons verkoopteam.

Trefwoorden: Usb Sticks