Corio bereikt overeenstemming winkelcentrum Campania, Italië

Door: Corio Nederland Retail  24-10-2006
Trefwoorden: Winkelcentrum, Campania

Corio heeft finale overeenstemming bereikt met de Barletta Groep over de voltooiing en oplevering van winkelcentrum Campania te Marcianise, ongeveer 20 kilometer ten noorden van Napels. Met deze overeenkomst zijn alle openstaande geschillen tussen Corio en de Barletta Groep bijgelegd. De verwachting is dat het winkelcentrum Campania in maart 2007 zal worden geopend.
Het project, waarvoor Corio in april 2003 een turn-key acquisitieovereenkomst sloot met de Barletta Groep, bestaat uit een winkelcentrum met een bruto verhuurbaar oppervlak van 52.400 m2, exclusief de Carrefour Hypermarket van 19.300 m2, enkele grote retail units van 13.500 m2 die in verbinding staan met de naastgelegen winkelgalerij en 7.000 parkeerplaatsen. De totale acquisitieprijs zal ongeveer EUR 200 miljoen bedragen, inclusief het al eerder door Corio voorgeschoten bedrag en het bedrag dat nodig is om het project te voltooiien. De Barletta Groep zal zijn werkzaamheden aan het centrum in december 2006 afronden.
Het Campania winkelcentrum is gelegen in Marcianise, ongeveer 20 kilometer ten noorden van Napels, langs de Autostrada A1 (de Napels – Rome – Milaan snelweg). Het centrum zal het dominante regionale winkelcentrum in het verzorgingsgebied worden, met 1,2 miljoen inwoners op 30 minuten rijafstand en het zal meer dan 1.500 banen in de regio opleveren. Gezien de interesse van huurders voor dit project, verwacht Corio dat het centrum nagenoeg volledig verhuurd zal zijn bij opening in maart 2007. Corio heeft ruime ervaring als eigenaar van dominante winkelcentra en als manager van meer dan 1 miljoen m2 aan verhuurbare oppervlakte en 3.500 huurcontracten met winkeliers en is dan ook vol vertrouwen het Campania winkelcentrum tot een succes voor haar toekomstige consumenten en huurders te maken.

Trefwoorden: Campania, Winkelcentrum