Corio koopt Factory Outlet Marques Avenue Cholet in Frankrijk

Door: Corio Nederland Retail  24-03-2006
Trefwoorden: Vastgoed

Utrecht, 23 maart 2006 - Corio heeft het centrum ‘Marques Avenue’ in Cholet/La Séguinière, het enige factory outlet centrum in de westelijke regio van Frankrijk, aangekocht. Het is door ‘Marques Avenue’ ontwikkeld en sinds oktober 2005 succesvol in gebruik genomen. Het centrum met een verhuurbaar vloeroppervlak van 7.083 m² heeft verdere uitbreidingsmogelijkheden. Deze acquisitie voor een bedrag van € 26 miljoen zal meteen een bijdrage leveren aan het direct resultaat van Corio. Dit centrum is de enige factory outlet in de westelijke regio van Frankrijk. Het is gelegen in de stad Cholet/La Séguinière, in het centrum van een welvarende regio, op 60 kilometer van belangrijke agglomeraties zoals Angers of Nantes.

Het verzorgingsgebied van het centrum heeft circa 4,6 miljoen inwoners binnen een straal van 150 kilometer en zal bovendien profiteren van de nabijheid van de Vendée regio, die meer dan 5 miljoen toeristen per jaar trekt. Consumenten zijn bereid een dergelijke afstand af te leggen gezien de voordelen die een factory outlet centrum biedt. De stad Cholet/La Séguinière is in de regio bekend als een factory outlet locatie gezien de reeds bestaande 10.000 m² aan verscheidene factory outlet eenheden. Het nieuwe centrum zal de attractiviteit van de zone aanzienlijk versterken.

Het gebied heeft verdere potentiële uitbreidingsmogelijkheden; een tweede fase van 3.000 m² is thans in ontwikkeling. Het factory outlet centrum met een verhuurbaar vloeroppervlak van 7.083 m², verdeelt over 34 eenheden, is verhuurd aan bekende Franse en internationale modemerken, daarnaast vergroten sport(kleding), huishoudelijke producten en een restaurant het aanbod. Het centrum is voor € 26 miljoen (inclusief kosten) aangekocht en zal meteen een bijdrage leveren aan het direct resultaat van Corio. Er is een overeenkomst getekend met Marques Avenue voor het management en de verhuur van het project voor een periode van vijf jaar. Marques Avenue is de Franse marktleider op het gebied van factory outlet centra en beheert reeds zeven centra in Frankrijk.

Trefwoorden: Vastgoed