Nieuwe aanhangerkraan AHK 34/1800 SOLIDFLEX zet nieuwe maatstaaf dankzij hybride-masttechnologie

Nieuwe aanhangerkraan AHK 34/1800 SOLIDFLEX zet nieuwe maatstaaf dankzij hybride-masttechnologie van Böcker Nederland B.V.

Door: Böcker Nederland B.V.  08-03-2012
Trefwoorden: Hijskraan, Hijskranen, Aanhangerkraan

 

Nieuwe aanhangerkraan AHK 34/1800 SOLIDFLEX zet nieuwe maatstaaf dankzij hybride-masttechnologie.

Met een echte wereldprimeur start de Böcker-Group het jaar 2012. SOLIDFLEX is het toverwoord, dat bij de medewerkers van de onderneming uit het Duitse Werne op de vakbeurs Dach+Holz Stuttgart in iedere hoek te horen was. Achter het begrip verbergt zich een hoogmodern mastsysteem, dat voor het eerst in het bereik van dakdekkerkranen een lichter, ultrahoogsolide staal met extreme vastheid ter inzet komt. Betekent dat nu voor een afkeer van de traditioneel materiaal voor de grote pionier van de aluminiumkraan? Helemaal niet, zegt men bij Böcker vol overtuiging, daar bij vele wezenlijke bouwdelen nog voor aluminium wordt gekozen. Het is meer de combinatie van beide materialen, die bij de innovatieve SOLIDFLEX technologie voor meer stabiliteit en unieke prestaties zorgen.

Bezoeker van de beurs Dach+Holz 2012 konden reeds de eerste indruk van deze volledig nieuwe technologie krijgen, Met de AHK 34/1800 presenteerde de Böcker-Group op haar stand in hal 3 een compleet nieuwe aanhangerkraan met SOLIDFLEX technologiein het openbaar. Deze volledig nieuw ontwikkelde machine ziet er uit als een echte Böcker kraan.

Het volledig nieuwe mastsysteem waarbij de stroom en hydraulische leidingen in het mastpakket gebouwd zijn onderstreept daarmee de kwaliteit van de Böcker onderneming.

Dankzij SOLIDFLEX technologie overtreft de nieuwe AHK 34/1800 zijn concurrentie duidelijk. uitschuiflengte en maximaal hefvermogen bij een totaalgewicht van betekent een quantumsprong in het bereik van de aanhangerkranen. Met een zijdelingse reikwijdte van zet deze kraan is dit segment de lat in één keer een stuk hoger. Zelf bij maximale last van heeft de kraan nog een reikwijdte van .

De twee maal uitschuifbare jip is met sensoren bewaakt en draagt met een maximale lengte van bij aan het bereik van de nieuwe kraan.

Toch biedt de nieuwe aanhangerkraan AHK 34/1800 SOLIDFLEX nog veel meer als alleen het nieuwe mastsysteem. De innovatieve Multiflex-afstempeling staat bij Böcker voor maximale reikwijdte in de kleinste ruimte. De nieuwe stempels zijn zowel zwenk- als klapbaar en bieden juist in zeer enge en veeleisende bouwplaatsen een verder optimale benutting van de ruimte. Met 256 verschillende posities van de stempels kan de AHK 34/1800 dankzij de Multifex-afstempeling aan elke nog zo moeilijke bouwplaats optimaal worden aangepast.

De nieuwste mechaniek zorgt ervoor dat de stempels flexibel hindernissen kunnen nemen door voorbij of eroverheen te zwenken. Gelijktijdig bied de stabiele klaptechniek een bodemvrijheid te creëren van hoogte. Een verder voordeel van de Multiflex-afstempeling is de mogelijkheid de kraan optimaal tot de last te richten. Zo verhoogt men niet alleen de zekerheid maar kan de bediener de maximale reikwijdten ook op iedere stand optimaal benutten. Bij de AHK 34/1800 kunnen de stempels eenvoudig en zeker bediend worden met de afstandsbediening. De bediener heeft bij het afstempelen optimaal overzicht  op de afstempelplaats.

Tevens is standaard de nieuwe zwenkbare dissel. Deze kan bij inzet 180 graden gedraaid worden, zo dat de te gebruiken ruimte nog maal duidelijk gereduceerd kan worden zonder dat de aanhangerkraan aan vermogen en reikwijdte verliest.

Daarnaast gaat Böcker met de AHK 34/1800 SOLIDFLEX volledig op komfort. Naar wens is de aanhangerkraan leverbaar met automatische zelfnivellering. Böcker bied deze zelfnivellering in combinatie met een zogeheten inpakautomaat aan die voor u gemakkelijke en snel op- en afbouwen van de aanhangerkraan verzorgt. Ook de reeds bekende afstandsbediening met volledig grafisch dubbel display werd nog een maal verbeterd. Als eerste komt een gecombineerde draai- en drukschakelaar zoals deze ook in limousines ingebouwd worden. Deze geeft de mogelijkheid gemakkelijk door het menu te bladeren en een intuïtieve bediening van alle bedieningsopties van de kraan.

De volledig nieuwe functies en opties geven volgens Böcker nieuwe mogelijkheden met betrekking tot de kraanbesturing. Hiermee worden alle bedieningsbevelen snel en efficiënt verwerkt door de kraan. Dit alles is mogelijk met een volledig nieuwe EHSC besturing welke voor de eerste keer in de nieuwe aanhangerkraan AHK 34/1800 ingebouwd wordt.

EHSC staat bij Böcker voor  Easy Handling & Safety Concept. Hierachter verschuilt zich een gloednieuwe SPS besturing in 32-Bit techniek met 150 MHz, welke voortborduurt op het bestaande besturingsconcept met duidelijk meer prestatie geeft. Dankzij het zachte aanlopen van de bedieningsfuncties geeft deze besturing de mogelijkheid tot bediening met de miste slingerbeweging.

Door gebruik te maken van de modernste CAN-bus technologie is de AHK 34/1800 SOLIDFLEX ook bij het veiligheidsconcept de nieuwe maatstaaf . Zoals bij alle andere Böcker SPS besturingssystemen bewaakt de nieuwe EHSC besturing in iedere situatie de positie van de 4 apart bestuurbare stempels als de aangehaakte last en berekend daarmee automatisch het maximale werkbereik van de kraan. Twee redundante besturingen bewaken daarbij continu elkaar en garanderen zo altijd de maximale zekerheid. Dit complete en moderne veiligheidsconcept is door het Duitse DEKRA gecertificeerd.

Natuurlijk is ook de AHK 34/1800 SOLIDFLEX weer als een gecombineerde machine inzetbaar. De optionele personenkorf kan dankzij het EASYLOCK systeem nog sneller en eenvoudiger zonder gereedschap aan de kraan gemonteerd worden. Ook bij het verzetten van de kraan kan de personenkorf aangebouwd blijven.

Voor de in Stuttgart voor de eerste keer gepresenteerde aanhangerkraan zijn bij Böcker de eerste bestellingen gedaan. Volgens fabrieksopgave zal de productie direct na de beurs aanvangen. De eerste uitleveringen zullen dan in voorjaar 2012 plaatsvinden. Daarnaast was er tijdens Dach+Holz ook het startschot voor de Final Edition van de AHK 30/1600. Rekenaars en klanten die de traditionele machine gebruiken hebben de mogelijkheid een aluminium aanhangerkraan met een hoogwaardige uitrusting tegen een zeer aantrekkelijke prijs te kopen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Böcker Nederland BV. T.0418-571444, ,

Trefwoorden: Aanhangerkraan, aanhangerkranen, Aluminium Autokraan, aluminium kraan, aluminium kranen, Bocker, Böcker, Boecker, Hijskraan, Hijskranen, Kraan Aluminium, lift en hijstechniek,

Contact Böcker Nederland B.V.

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van Böcker Nederland B.V.

Voor Alp liften naar Böcker Nederland BV van Böcker Nederland B.V. thumbnail
10-07-2012

Voor Alp liften naar Böcker Nederland BV

Böcker uw pruducent van Alp liften!


Nieuwe aanhangerkraan AHK 34/1800 SOLIDFLEX zet nieuwe maatstaaf dankzij hybride-masttechnologie van Böcker Nederland B.V. thumbnail
08-03-2012

Nieuwe aanhangerkraan AHK 34/1800 SOLIDFLEX zet nieuwe maatstaaf dankzij hybride-masttechnologie

De beste aanhangerkraan met het grootste bereik is van Böcker!


Xtra Materieel uit Rotterdam investeerd verder in 4 stuks Böcker Arriva aanhanger ladderliften van Böcker Nederland B.V. thumbnail
06-10-2011

Xtra Materieel uit Rotterdam investeerd verder in 4 stuks Böcker Arriva aanhanger ladderliften

Weer 4 stuks Böcker aanhanger ladderlift voor Xtra Materieel in Rotterdam


Nieuwe rietdekkerslift voor Rasenberg Exclusieve Tuinpaviljoens en Rieten Daken van Böcker Nederland B.V. thumbnail
06-10-2011

Nieuwe rietdekkerslift voor Rasenberg Exclusieve Tuinpaviljoens en Rieten Daken

 Ladderlift voor rietdekkersbedrijf Rasenberg


Nieuwe autokraan AK32/1500 verkocht aan Frans Smeets BV uit Beek van Böcker Nederland B.V. thumbnail
06-10-2011

Nieuwe autokraan AK32/1500 verkocht aan Frans Smeets BV uit Beek

Böcker autokraan voor BE-Rijbewijs


Nieuwe ladderlift voor Mark Pisters Dakbedekkingen van Böcker Nederland B.V. thumbnail
06-10-2011

Nieuwe ladderlift voor Mark Pisters Dakbedekkingen

Nieuwe Böcker ladderlift voor Pisters uit Sibbe


Nieuwe Böcker ladderlift type Junior HD24/0-7 voor van Doorn Dakspecialist uit Rilland. van Böcker Nederland B.V. thumbnail
06-10-2011

Nieuwe Böcker ladderlift type Junior HD24/0-7 voor van Doorn Dakspecialist uit Rilland.

Weer een Junior ladderlift van Böcker verkocht aan dakdedekkingsbedrijf.


Nieuwe demonstratie verhuislift van Böcker opgebouwd op Piaggio van Böcker Nederland B.V. thumbnail
21-09-2011

Nieuwe demonstratie verhuislift van Böcker opgebouwd op Piaggio

De meest compact verhuislift opgebouwd op voertuig van Böcker