Compacte bekabelingstester voor computer-, telecom- en beveiligingsinstallaties!

Compacte bekabelingstester voor computer-, telecom- en beveiligingsinstallaties! van Merconet

Door: Merconet  03-06-2008
Trefwoorden: Telecom, Bedradingsvolgorde, Merconet,

De EK25 is een compacte bekabelingstester ter grootte van een mp drie speler voor iedere computer-, telecom- en beveiligingstechnicus!

Doordat er geen knoppen aanwezig zijn is de EK25 heel gemakkelijk te bedienen. Deze tester controleert de bedradingsvolgorde van aansluitingen en patchkabels. Uitzonderlijk in deze prijsklasse is de test voor gesplitste paren en de controle op de aanwezigheid van 4 getwiste paren. Deze tester controleert ook de bedradingsvolgorde van aansluitingen en patchkabels. Open einden, aderverwisselingen, paarverwisselingen en kortsluitingen worden geïdentificeerd. Op het LCD scherm worden gelijktijdig meerdere fouten getoond. Bij goed aangesloten kabels is er een visuele pass. Al deze functies gelden voor bekabeling van Cat 3 UTP tot aan Cat 6 STP.

De EK25 heeft een automatische aan- en uitschakelaar. Wanneer de loopbackadapter wordt aangesloten schakelt de EK25 automatisch aan. Ook als er een kortsluiting in de te meten kabel zit gaat deze tester aan. Bij het losmaken van de loopbackadapter gaat de EK25 weer uit. Hierdoor wordt de gebruiksduur van de batterijen aanzienlijk verlengd, omdat de tester alleen aangeschakeld is gedurende de test.

Na het testen wordt de loopbackadapter weer in de zender opgeborgen, daardoor is deze niet snel kwijt te raken.

Trefwoorden: Bedradingsvolgorde, Merconet, Telecom,