Merconet's digitale grondkabel zoeksysteem, een nauwkeurig instrument!

Merconet's digitale grondkabel zoeksysteem, een nauwkeurig instrument! van Merconet

Door: Merconet  20-06-2007
Trefwoorden: Glasvezel, Merconet

Merconet heeft met de GZ75 de oplossing voor het volgen en opsporen van ondergrondse telecom-, computer-, glasvezel- en stroomkabels voor plaatsen waar veel kabels dichtbij elkaar liggen en natuurlijk waterleidingen en afvoerbuizen.

Het kenmerkende aan dit product is dat lopend over het kabelpad de ligging van de kabel nauwkeurig wordt aangegeven door twee pijlen. Deze pijlen wisselen steeds van links naar rechts, zodat letterlijk iedere stap nauwkeurig wordt gecontroleerd en gecorrigeerd. De GZ75 biedt een extreem hoge precisie en is hierdoor uitstekend inzetbaar in dichtbekabelde gebieden.

Door de piek- en nul detectie en het instelbare vermogen is het kabeltracé heel nauwkeurig te volgen. De instelbare gevoeligheid is ideaal voor het zoeken in droge of natte grond en voor lange of diepliggende kabels. Dit zoeksysteem is bijvoorbeeld zeer geschikt voor het in kaart brengen van ondergrondse kabels, het traceren van aftakkingen en verbindingslassen en het vinden van verstoppingen in waterleidingen.

Deze grondkabel zoeker heeft een groot en duidelijk digitaal LCD scherm met links/rechts indicatie, analoge weergave en signaalsterkte. De GZ75 is met één hand bedienbaar, direct inzetbaar en eenvoudig in gebruik. Het gewicht van de ontvanger is gebalanceerd waardoor deze voldoet aan de ergonomische eisen en is uitstekend geschikt voor langdurig werk.

De GZ75 wordt in een stevige koffer geleverd. Er zijn verschillende opties leverbaar. De SK70 en SK71 zijn voor het lokaliseren van spanningsvoerende kabels en voor het identificeren van één kabel uit een bundel. De SK72 is een draadloze signaalklem voor het lokaliseren van spanningsvoerende kabels. Met de SN01 en SN02 worden waterleidingen en afvoerbuizen gelokaliseerd.

Trefwoorden: Glasvezel, Merconet