Nieuwe Fiberkabel Tester van Merconet!

Nieuwe Fiberkabel Tester van Merconet! van Merconet

Door: Merconet  30-10-2006
Trefwoorden: Glasvezel, Merconet

De OP01 is de eerste tester die een technicus gebruikt bij het installeren en onderhouden van multimode fiber en glasvezelkabels!

Dit multifunctionele instrument is onmisbaar voor iedereen die met fiberkabels werkt.

Dit apparaat is geschikt voor het zoeken van aansluitingen op patchpanelen en het snel opsporen van continuïteit, breuken en beschadigingen. Daarnaast is de OP01 een perfecte storingszoeker in multimode fibernetwerken. Zonder uitgebreide metingen is het resultaat direct visueel herkenbaar.

De werking is simpel. Er wordt licht efficiënt in de kabel geïnjecteerd, als dit licht niet zichtbaar is aan het andere kabeluiteinde zijn er verdere tests of reparatie nodig. Wanneer het licht wel met het oog is waar te nemen, dan is het duidelijk dat over deze kabel informatie verstuurd kan worden.

Deze continuïteitszoeker is aansluitbaar met ST, SC en FC connectors. Mede door het bereik van 4 kilometer is dit handige hulpmiddel breed inzetbaar. Dankzij het compacte formaat past de OP01 makkelijk in een broekzak, ook in een gereedschapskist wordt er bijna geen ruimte ingenomen.

Trefwoorden: Glasvezel, Merconet