ToM NEEMT ADMINISTRATIEF WERK UIT HANDEN

ToM NEEMT ADMINISTRATIEF WERK UIT HANDEN van Alfa Accountants En Adviseurs

Door: Alfa Accountants En Adviseurs  13-11-2007
Trefwoorden: Administratie, Agrarisch, Mestbeleid

WAGENINGEN, 13 november – De ondernemer in de agrarische sector heeft te maken met tal van administratieve verplichtingen. Het nieuwe mestbeleid stelt veel eisen en het GDI-pakket is elk jaar uitgebreider. Zaken op orde hebben wordt steeds belangrijker. Het ToM-pakket van Alfa neemt vanaf nu administratieve taken uit handen. ToM is de afkorting van Toeslagrechten en Mestbeleid.

Controles van de AID wijzen uit dat er regelmatig tekortkomingen zijn in de bedrijfsadministratie. Ondernemers riskeren een boete als ze de mestgebruiksnormen overtreden. Bovendien lopen ze kans om bedrijfstoeslag mis te lopen. De administratie op orde houden is daarom van groot belang.
Wil de ondernemer gebruikmaken van ToM dan kan hij kiezen voor verschillende modules. In de module Gebruiksnormen staat het mestgebruik centraal. Alfa berekent de gebruiksruimte, helpt bij de opgave van voorraadgegevens voor Dienst Regelingen en adviseert over mestaan- en afvoer. Alfa stelt een bemestingsplan op in de module Bemestingsplan. Derogatiebedrijven moeten hier namelijk vóór 1 februari over beschikken. De derde variant is de module GDI en toeslagrechten. Alfa verzorgt de gecombineerde opgave, zodat de ondernemer zeker is van zijn bedrijfstoeslag en een juiste perceelopgave. Met het ToM-totaalpakket verzorgt Alfa alle onderdelen uit de drie modules.
ToM brengt zaken helder in beeld. Kijk voor meer informatie op alfa-accountants.nl.

Trefwoorden: Administratie, Agrarisch, Mestbeleid

Contact Alfa Accountants En Adviseurs

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share