Werkgevers lopen boeterisico bij nieuw personeel

Door: Alfa Accountants En Adviseurs  21-06-2006
Trefwoorden: Finance, Hr, Belastingdienst

Opgelet: de Eerstedagsmelding komt eraan!

WAGENINGEN 21 juni 2006 – Werkgevers krijgen vanaf juli 2006 te maken met de Eerstedagsmelding (EDM), de verplichting om nieuwe werknemers aan te melden bij de Belastingdienst. Met deze nieuwe regeling wil de overheid zwartwerken, illegale arbeid en fraude tegengaan. Vanaf dit tijdstip is bij Alfa Accountants en Adviseurs een online applicatie operationeel, die werkgevers een hoop tijd en dus geld bespaart.

Nieuwe werknemers die op of na 4 juli 2006 bij werkgevers in dienst treden, moeten met een EDM worden aangemeld bij de Belastingdienst. Dit geldt niet voor werknemers die nu al in dienst zijn. De EDM moet uiterlijk de dag voor het begin van de werkzaamheden bij de Belastingdienst binnen zijn. Werknemers met een zogenaamd nulurencontract hoeven alleen worden aangemeld als ze de eerste keer werkzaamheden voor de werkgever verrichten.

Aanlevergegevens
Verschillende gegevens moeten worden aangeleverd door de werkgever. Denk aan: loonheffingennummer, gegevens van de werknemer, sofinummer van de werknemer, voorletters, voorvoegsels, geboortenaam, geboortedatum en de datum waarop de werkzaamheden beginnen.
Let op: dit hoeft dus niet altijd de datum van in dienst treden te zijn. Wordt een EDM niet of te laat ingestuurd, dan kan er een boete worden opgelegd. Alfa online salaris is een makkelijke tool om op tijd en snel een EDM in te dienen.

EDM via Alfa online salaris
Via Alfa online salaris heeft u als werkgever, alle mogelijkheden om op een gemakkelijke manier gegevens door te geven aan uw loonadviseurs. Rechtstreeks kunt u via de portal een EDM versturen naar de Belastingdienst. Zowel de EDM als overige gegevens worden direct ingelezen in het softwarepakket van Alfa. Een efficiencyslag die werkgevers tijd bespaart.

Trefwoorden: Belastingdienst, Eerstedagsmelding, Finance, Fiscus, Hr, Mrm

Contact Alfa Accountants En Adviseurs

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share