Nieuwe barcode: Bent u klaar voor de GS1 Databar?

Nieuwe barcode: Bent u klaar voor de GS1 Databar? van Direct Identification

Door: Direct Identification  31-03-2009Vanaf 1 januari 2010 is de GS1 DataBar de nieuwe kleinere barcode die bij alle kassa’s te scannen moet zijn. De nieuwe technologie is de helft kleiner dan de huidige barcodes die in de winkels worden gescand. Daarnaast kan de nieuwe barcode meer data opslaan. Deze extra informatie opent perspectieven in het te lijf gaan van derving, het sneller traceren van producten en het beter managen van acties.


Uit onderzoek dat GS1 Nederland onder retailers heeft uitgevoerd blijkt dat zij enthousiast zijn over de mogelijkheden van de GS1 DataBar om aanvullende data te verwerken en zij zien zeer veel toegevoegde waarde in de GS1 DataBar om de winkeloperatie beter te managen. Ook de fabrikanten hebben aangegeven dat zij per 2010 de GS1 databar geleidelijk op de verpakking willen gaan invoeren.

Aangezien de GS1 een relatief nieuwe barcode is, kan deze door verouderde scanners soms niet gelezen worden. Wilt u zeker weten dat uw barcodescanner de GS1 Databar kan lezen? Neem dan contact op met één van onze productadviseurs.