NEC Computers breidt serie kantoor PC's uit met nieuwe POWERMATE ML460

NEC Computers breidt serie kantoor PC's uit met nieuwe POWERMATE ML460 van Nec Computers

Door: Nec Computers  11-09-2006
Trefwoorden: Computers, Nec, Desktops

Persbericht – Puteaux (Fr.)/Wijchen (NL), 7 september 2006.


De NEC POWERMATE ML460 is ontworpen
voor de zakelijke gebruiker en heeft een uniek
slimline chassis, dat uiterst stil is en krachtige
prestaties levert dankzij een Intel chipset voor
gebruik van Intel Core 2 Duo processoren en
het pico-BTX moederbord.Intel’s vPro technologie voor verbeterde beheersfunctionaliteit.
NEC's POWERMATE ML460 biedt Intel vPro technologie met de Intel Q965 chipset. iAMT technologie (Intel Active Management Technology) biedt betrouwbaar beheer en maakt het onderhouden van grote collectieve computernetwerken een stuk eenvoudiger.

Netwerkbeheerders kunnen dankzij deze techniek alle werkstations op afstand onderhouden, controleren, spoedreparaties uitvoeren en het gebruik volgen, ongeacht of de systemen nu aan- of uitgeschakeld zijn. Aanvullende beheersoftware stelt hen ook op elk moment in staat via het netwerk updates (beveiliging patches of virus definities) te installeren.
Ook kunnen door de iAMT technologie werkstations op afstand “koud” gestart worden.

Virtualisation Technologie.
Intel Virtualisation Technologie (VT) maakt het mogelijk om een netwerkstation te isoleren als het door een virus is besmet, door gebruikersessies onmiddellijk in quarantaine te plaatsen. In deze quarantaine periode houdt de PC een communicatiekanaal met het netwerk open - een afgeschermd kanaal dat alleen toelaat om op afstand een herstart te maken of noodzakelijke patches en andere veiligheidsupdates te installeren.

Krachtige kantoor PC.
De Intel Core 2 Duo Processoren gebruiken slechts de helft van de elektriciteit van vorige generaties processoren en leveren betere prestaties tegen lagere kosten, waarmee de juiste balans tussen prestaties en Total Cost of Ownership (TCO) bereikt wordt.
De kracht van de NEC POWERMATE ML460 komt, dankzij het dual channel DDR2 werkgeheugen volledig tot zijn recht tijdens multitasking sessies.
Het systeem beschikt over de geïntegreerde Intel Graphics Media Accelerator 3000 video controller en een shared grafisch geheugen tot 256 MB en is natuurlijk helemaal gereed voor Windows Vista Premium

Een uniek chassis met een bescheiden formaat.
NEC Computers introduceert met de NEC POWERMATE ML460 ook een nieuw en bijzonder klein Small Form Factor chassis.
Dit nieuwe compacte chassis, gebaseerd op pico-BTX technologie is met een inhoud van 9 liter een van de allerkleinste die er bestaan en ontworpen voor eenvoudige integratie op de werkvloer door een minimum aan ruimte in te nemen. Het chassis van de NEC POWERMATE ML460 is eenvoudig en snel te demonteren voor gemakkelijk onderhoud en het heeft een handig, full height PCI slot.

De belangrijkste feiten op een rijtje:

- Eenvoudig te configureren: een kwaliteitsproduct dat aangepast kan worden aan de specifieke wensen en verlangens van de klant.
- Simpele, snelle installatie en onderhoud: met een basis on-site garantie van 3-jaar NBD, is de aftersales van top kwaliteit. Het support- en onderhoudscentrum zorgt ervoor, dat de klanten met NEC hardware met een gerust hart kunnen gaan slapen.
- Uitgebreide beveiliging: compleet beveiligingssysteem voor het chassis
(bestaande uit Kensington security lock, antidiefstal ring, anti-intrusion schakelaar
en optioneel elektromagnetisch slot) en voor data (optioneel biometrie
oplossing enz.). Het is ook mogelijk de systemen met softwarematige beveiligingsoplossingen uit te rusten zoals Managed Antivirus, Stormshield
applicatie voor beveiliging op basis van gedrag analyse, data encryptie en Safeboot
toegangscontrole.

Milieubeleid.
Eerbied voor en de bescherming van het milieu zijn fundamentele waarden in Japan. De NEC Groep staat bekend als koploper onder de fabrikanten van computeronderdelen op het gebied van de toepassing van milieu beschermende maatregelen. Ook de NEC POWERMATE ML460 voldoet, zoals trouwens alle POWERMATE modellen, aan deze benadering door zowel tijdens de productie als in het gebruik de milieueffecten te beperken.

NEC Computers maakt gebruik van de ervaringen, opgedaan met de Japanse benadering van het milieubeheerbeleid. Al in 1998 is in Europa het "Eco Label programma” ingevoerd. Begin 2006 is als vervolg hierop het “3R” programma gestart dat staat voor “Reduction, Reutilisation and Recycling”. Het nieuwe Small Form Factor chassis voldoet aan de daarin gestelde normen, zodat het aan het eind van de economische levenscyclus eenvoudig is te ontmantelen en geschikt te maken voor hergebruik.


Voorbeeld van een NEC POWERMATE ML460 configuratie:
Chassis: Small Form Factor
Processor: Intel® Core™ 2 Duo E6600
Operating system: Windows® XP Professional
Chipset: Intel® Q965
Slots: 1 PCI
Werkgeheugen: Dual channel 2 GB (2x1GB) DDR 2 667
Harde schijf: 160GB SATA 2 7200 tpm
DVD+R9 8X writer
Video: Integrated Intel® Graphics Media Accelerator 3000
Video geheugen: up to 256MB shared memory
Geluid:: Integrated Intel® High Definition Audio Azalia
Modem/Netwerk: Integrated Intel® Gigabit Network Controller
Software: McAfee Managed Antivirus (90 dagen versie), NEC Instant Recovery, NEC Smart Restore
Garantie: 3 jaar on-site D+1

De POWERMATE ML460 zal binnenkort in Nederland via de distributeurs voor resellers beschikbaar zijn. Prijzen zijn voor Nederland op dit moment nog niet bekend.

NEC Computers
NEC Computers BV is onderdeel van NEC Computers SAS en richt zich met het merk NEC op de zakelijke markt. NEC streeft ernaar op eenvoudige en flexibele wijze computersystemen te leveren aan bedrijven en organisaties. De geleverde systemen worden gekenmerkt door een uitstekend technologisch en kwalitatief niveau, wat kenmerkend is voor het moederbedrijf NEC dat op de Japanse markt nummer 1 is.
NEC Computers levert desktops, notebooks en servers en hieraan gerelateerde diensten aan thuiskantoren, het MKB en grote ondernemingen. NEC Computers werkt volgens het indirecte verkoopmodel met een geselecteerd aantal resellers en VAR’s.
Trefwoorden: Computer Netwerken, Computers, Core2 Duo, Desktops, Kantoor Pc, Nec, Office Pc, Pico-btx, Vpro,

Contact Nec Computers

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share