Op weg naar de top: NEC Computers verhuist

Op weg naar de top: NEC Computers verhuist van Nec Computers

Door: Nec Computers  10-08-2007
Trefwoorden: Milieuvriendelijk, Servers, Virtualisatie

Nieuwe uitdaging
“De naam NEC staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie. Dat weten de bedrijven en instellingen (waar onze systemen vaak continu draaien) en onze resellers heel goed. We zijn ook een vernieuwend bedrijf en we zochten een nieuwe uitdaging om ons te presenteren bij onze huidige relaties en bij alle contacten die we gaan leggen. De nieuwe locatie biedt alle mogelijkheden voor verdere expansie.“ aldus financieel directeur Pieter van Voorst.

Wereldwijd behoort de Japanse NEC Corporation, waarvan NEC Computers deel uitmaakt, tot de grootste elektronicafabrikanten. NEC Computers richt zich volledig op de zakelijke markt met PC’s, notebooks, servers en storageoplossingen. De NEC Corporation bestaat meer dan 100 jaar en is, als een van de belangrijkste patenthouders van de wereld, een echte innovator. De slagzin van NEC is dan ook “empowered by innovation”.

Focus op de professionele markt
Eind jaren negentig werd het Nederlandse verkoopkantoor opgericht, dat vanuit Wijchen begon met de verkoop, zowel via resellers als rechtsreeks, aan het MKB en grotere ondernemingen van onder andere NEC PowerMate computers, NEC Versa notebooks en Express5800 servers.

Van direct naar indirect verkoopmodel
In juni 2005 besloot het bedrijf om haar producten niet langer rechtstreeks en op de website aan te bieden, maar dit uitsluitend nog via de traditionele kanalen te doen. Er werden distributeurs aangesteld en het netwerk van resellers breidde zich sterk uit. Met als resultaat dat op steeds meer werkplekken in Nederland NEC computers gebruikt worden.Made in Western Europe
NEC is één van de weinige fabrikanten - misschien wel de enige - die PC’s en server/storage- oplossingen in West Europa bouwt. De computers en servers komen uit de fabriek in Angers, waar zich ook het technologische centrum van NEC bevindt.

Milieuvriendelijke productie.
Van oudsher is NEC zeer betrokken bij onze leefomgeving. Het bedrijf heeft een strak Milieu Beleidsplan, waarin strenge eisen worden gesteld aan toeleveranciers met betrekking tot milieuvriendelijke productie van onderdelen en aan de eigen productiemethoden, de afvoer van schadelijke stoffen en het energiegebruik.

Trefwoorden: Express5800, Milieuvriendelijk, Nec, Notebooks, Powermate, Professionele Markt, Servers, Storage Oplossingen, Verhuist, Virtual, Virtualisatie,

Contact Nec Computers

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share