Huidige kunstplant geeft ondernemer vrijheid

Door: Algemeen Achterhoeks Persbureau  22-01-2008
Trefwoorden: Persbericht, Kunstplant, Algemeen Achterhoeks Persbureau

Visitekaartje voor bedrijf
De aankleding van entree, restaurant of ontvangstruimte is bij de eerste indruk een belangrijke factor. Planten met bruine punten, hangende takken of verschrompelde bladeren helpen daarbij niet. Om de interieurbeplanting tiptop in orde te houden is veel onderhoud nodig. Niet levende planten daarentegen dringen de hoeveelheid werk aanzienlijk terug. De hoge kwaliteit van moderne materialen zorgt ervoor dat de plant niet van echt te onderscheiden is. Een altijd fris en verzorgd aanzien van de interieurbeplanting helpt om een prima eerste indruk te maken op bezoekers en personeel.

Duurzaam en veilig
Bij de eerste aanschaf is een kunstplant wellicht duurder van de levende variant. Maar door plant is onderhoudsvrij en kent een lange levensduur. Daardoor wordt de investering al snel terugverdiend. Marcel van der Wiel van Forever Living Products heeft een mooi voorbeeld; “Ons bedrijf draait om Aloë Vera en daarmee de Aloëplant. Voor de ondersteuning bij mijn presentaties neem ik altijd een Aloëplant mee. Helaas gingen die regelmatig dood.” Gelukkig trof Van der Wiel bij Van der Valk in Assen een bijzondere Aloëplant aan. “Het personeel wees ons erop dat het kunstplanten zijn. Na zelfs te hebben gevoeld aan de bladeren geloofden we het niet. Inmiddels heb ik er zelf een aangeschaft en die gaat, zonder dat de plant kapot kan gaan, mee naar de presentaties en workshops”, gaat Marcel van der Wiel verder.
Naast de duurzaamheid speelt veiligheid een belangrijke rol, zeker na de cafébrand in Volendam. Alida Ververs van Artificiale: “Indien nodig worden onze planten behandeld met een brandvertragend middel. Wij zijn gecertificeerd en waarborgen daarmee een stuk veiligheid voor de ondernemer, de onderneming én de bezoekers.”

Groen waar het niet kan
Kunstplanten hebben geen licht nodig om te overleven. Daardoor heeft de ondernemer meer vrijheid in de plaatsing en kan flexibel met de inrichting van de ruimte omgaan. Zo maakt groen een minder verlichte ruimte bij de receptie tot een verfrissende oase. De toepassingsmogelijkheden zijn oneindig. Met de huidige interieurbeplanting kan de vergaderruimte, congreszaal of ontspanningsruimte optimaal aangekleed worden.
Alida Ververs: “Onze collectie loopt van een prima basiskwaliteit tot zeer exclusief. Met eigen ontwerpen en ideeën kunnen we elke ondernemerswens met kwaliteit invullen.” Dat de moderne interieurbeplanting meer mogelijk maakt is interieurarchitecten, standbouwers en horeca-inrichters niet ontgaan. In grote aantallen weten ze inmiddels de weg naar de showroom van Artificiale in Doetinchem te vinden.

Vernieuwde showroom – ruimere openingstijden
In de vernieuwde showroom van Artificiale is de uitgebreide collectie optimaal te bewonderen. Natuurgetrouwe beplanting op geïmporteerde kwaliteitsstammen worden afgewisseld met kunstzinnige creaties. Alida Ververs: “In onze showroom nemen we uitgebreid de tijd om de ondernemer of architect goed voor te lichten. Een kunstplant lijkt op het eerste gezicht erg makkelijk kiezen, maar de vorm, kleur, grootte en plaatsing bepalen voor een groot deel het visitekaartje van het bedrijf.” Om de klanten nog beter te bedienen zijn vanaf 1 januari de openingstijden verruimd – maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur en op zaterdag volgens afspraak. Hoogwaardige kunststof biedt een uitstekend alternatief voor levende planten. Eenvoudig in onderhoud, altijd tiptop in orde, veilig en overal toepasbaar. Het gaat om de ‘real touch’. Wie zelf wil zien en voelen dat kunst echt niet van echt te onderscheiden is bezoekt de Artificiale showroom aan de Ambachtstraat 16-B in Doetinchem of kijkt op www.artificiale.nl.

Trefwoorden: Algemeen Achterhoeks Persbureau, Artificiale, Kunstplant, Kunststof Plan, Persbericht,

Contact Algemeen Achterhoeks Persbureau

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share