Mega-opdracht Menzing Haaksbergen

Mega-opdracht Menzing Haaksbergen van Algemeen Achterhoeks Persbureau

Door: Algemeen Achterhoeks Persbureau  07-03-2008
Trefwoorden: Metaalbewerking, Metaalbedrijf, Gaswinning

Hoge olieprijs gunstig
Nederland klaagt steen en been aan de pomp. Toch is de huidige torenhoge olieprijs niet voor iedereen nadelig. Toeleveranciers voor de olie- en gaswinningindustrie profiteren van de prijsontwikkeling. Zo ook Mechanische Industrie Menzing in Haaksbergen. Directeur Harold Vreeman: “De schaarste en hoge prijs van olie zorgen ervoor dat eerder onrendabele gas- en olievelden nieuw leven wordt ingeblazen. Dat is voor ons erg gunstig.” Volgens Harold Vreeman wordt meer en meer gewonnen dicht bij de bron en dus vaak onder water. “Sub-sea projecten stellen zeer hoge eisen aan de onderdelen door de extreme temperaturen en hoge druk”, gaat Harold Vreeman verder. “Om aan deze eisen te voldoen hebben wij onze kwaliteitsdienst uitgebreid met een extra meetmachine met volledige 3-D capaciteit. Zo kunnen wij onze materialen certificeren en voorzien van meetrapporten.” De Menzing klanten vragen om de zeer hoge kwaliteit en garanties door certificering. En dat is te merken in Haaksbergen.

Jaarorder van marktleider in oliewinning
Menzing directeur Harold Vreeman is erg blij met deze grote opdracht. Er is wel een kleine bijkomstigheid: “Het is natuurlijk hartstikke mooi dat we deze opdracht hebben binnengehaald. Alleen moeten we nu wel zorgen voor voldoende goedopgeleide vakmensen en leerlingen. Wat dat betreft kunnen we wel wat uitbreiding gebruiken.” Toch voorziet Harold Vreeman geen grote problemen. “Menzing is een prettig en professioneel bedrijf om bij te werken. Ons personeelsverloop is zeer laag en tot nu toe is het ons altijd gelukt om de juiste CNC-draaiers en -frezers te werven.” De vakmensen zijn zeer belangrijk. Net als alle andere klanten stelt ook deze producent van zeer hoogwaardige apparatuur strenge kwaliteitseisen. Zo wordt bijvoorbeeld al het materiaal dubbel gecertificeerd en middels een TÜV-procedure overstempeld.

Eigen certificering en creativiteit belangrijk
Sales Manager Jan Veenhoven is erg enthousiast over de nieuwe opdracht: “Speciaal voor deze klant worden de onderdelen op maat gesmeed in Engeland, Duitsland en Amerika”. Voor deze opdrachtgever was het belangrijk dat de eigen Menzing certificering inmiddels toereikend is om de gevraagde hoge kwaliteit te garanderen. “Naast de zeer hoge kwaliteit van de onderdelen is de creativiteit van Menzing doorslaggevend geweest bij de jaaropdracht”, verteld Jan Veenhoven. Door de veeleisende klanten en de onvoorspelbaarheid in het verkrijgen van materialen gaat Menzing zelf subassemblages leveren. De klant ontvangt zo voorgemonteerde units waarmee de doorlooptijd in de productie wordt verkort en Menzing de klant een enorme logistieke beheerslast uit handen neemt. Jan Veenhoven: “Iets maken is één ding. Zorgen dat het op tijd, op maat en in de juiste hoeveelheid en samenstelling bij de klant komt is een andere zaak. En dat is nu juist waar wij ons in onderscheiden.”

Over Mechanische Industrie Menzing
Menzing is gespecialiseerd in het bewerken van moeilijk verspaanbaar materiaal in kleine series en enkelvoudige en unieke producten. Deze onderdelen en subassemblages worden voornamelijk geleverd aan producenten van apparatuur voor de olie- en gaswinning. De vakmensen en het ultramoderne en uitgebreide machinepark zorgen ervoor dat de veeleisende klanten kiezen voor de kwaliteit en creativiteit van Mechanische Industrie Menzing. Voor meer informatie: www.menzing.nl.

Trefwoorden: Gaswinning, Jaarorder, Mechanische Industrie, Mega-opdracht, Menzing, Metaalbedrijf, Metaalbewerking, Oliewinning, Sub-sea,

Contact Algemeen Achterhoeks Persbureau

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share