Menzing certificeert personeel

Menzing certificeert personeel van Algemeen Achterhoeks Persbureau

Door: Algemeen Achterhoeks Persbureau  01-07-2008
Trefwoorden: Samm, Menzing, Algemeen Achterhoeks Persbureau

Industrie stelt hoge eisen
Veel klanten van Menzing werken in de olie- en gaswinning, en steeds vaker wordt olie en gas gewonnen onder zeer moeilijke omstandigheden, zoals diep in de oceaan. Dit stelt extreem hoge eisen aan het toegepaste materiaal. Materiaal waaruit Menzing de onderdelen en subsystemen produceert. Om de topkwaliteit van materiaal en eindproducten te borgen heeft Menzing een kwaliteitscontrolesysteem volgens de strenge ISO 9001 normering. Met alleen de materiaalcertificering neemt directeur Harold Vreeman geen genoegen: “Eigenlijk is het raar. In de industrie certificeren wij de productiebedrijven, het materiaal en de productieprocessen. Maar de belangrijkste schakel, de mens die alles maakt, wordt overgeslagen.”

Vakkennis basis kwaliteit
Harold Vreeman vindt dat de belangrijke menselijke factor in het productieproces aan dezelfde hoge eisen moet voldoen als alle overige onderdelen. Om die reden heeft Menzing de Special Alloy Machining Menzing opleiding opgezet, kortweg SAMM. “De opleiding is alleen toegankelijk voor ervaren Menzing personeel. Deelnemers moeten minimaal een vakopleiding op MBO niveau hebben gevolgd en vier jaar werkervaring hebben.” Volgens Vreeman is het belangrijk om hoge toelatingseisen te stellen, alleen al vanwege de pittige inhoud van de opleiding. “Als voorbeeld noem ik de materiaalkennis. Dat onderdeel wordt gedoceerd door een universitair docent metallurgie.” Dat is nodig omdat de mensen bij Menzing voornamelijk werken met moeilijk verspaanbaar materiaal en voor de juiste bewerking is materiaalkennis erg belangrijk. De andere onderdelen van de opleiding zijn Vorm & Plaats tolerantie, Verspaningstechniek, Omsteltijdreductie, Praktijk cases, Kwaliteit en het afsluitende examen.

Eerste in Nederland
Met de SAMM opleiding is Menzing de eerste machinefabriek in Nederland die medewerkers certificeert. Gecertificeerde lassers zijn er al, maar verspaners, draaiers en frezers nog niet. Harold Vreeman: “Deze opleiding is uniek in Nederland. Het examen wordt afgenomen onder ISO 9001 gecertificeerde voorschriften en geslaagden behalen een belangrijk certificaat. Voor zichzelf, maar ook voor onze klanten.” Met het behalen van het certificaat is de buit echter nog niet binnen. Het certificaat is slechts twee jaar geldig en de studenten moeten dan ook regelmatig op bijscholingscursus om aan te tonen dat zij een verlenging waard zijn.

20 juni diploma-uitreiking
Op vrijdag 20 juni worden de eerste certificaten uitgereikt aan de geslaagden van de SAMM opleiding. Om het belang van de opleiding te onderstrepen zal de production manager van een toonaangevend internationaal concern ut de olie- en gasindustrie de certificaten overhandigen. Naar de medewerkers van Menzing geeft dit duidelijk het belang van deze opleiding weer en vanuit de klanten de vraag naar een sluitend en gecertificeerd kwaliteitssysteem van de toeleverancier. Geïnteresseerden worden uitgenodigd om op 20 juni om 12:00 uur de uitreiking bij te wonen bij Menzing aan de Nijverheidsstraat 5 te Haaksbergen.

Over Mechanische Industrie Menzing
Menzing is gespecialiseerd in het bewerken van moeilijk verspaanbaar materiaal in kleine series en enkelvoudige en unieke producten. Deze onderdelen en subassemblages worden voornamelijk geleverd aan producenten van apparatuur voor de olie- en gaswinning. De vakmensen en het ultramoderne en uitgebreide machinepark zorgen ervoor dat de veeleisende klanten kiezen voor de kwaliteit en creativiteit van Mechanische Industrie Menzing. Voor meer informatie: www.menzing.nl.

Trefwoorden: Algemeen Achterhoeks Persbureau, Mechanische Industrie, Menzing, Samm,

Contact Algemeen Achterhoeks Persbureau

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share