Werelds zuiverste magnesiumzout uit bodem Veendam

Door: Algemeen Achterhoeks Persbureau  01-11-2007
Trefwoorden: Persbericht, Psoriasis, Zout

Bijzonder zuiver
"Iedereen denkt bij psoriasisbehandeling onmiddellijk aan de Dode Zee. Maar het zout dat wij in Veendam, ons eigen land nota bene, in de grond hebben is veel zuiverder dan het zout uit Israël", vertelt Anko Kielman van Zechsal Medical. "Dat komt mede omdat het niet met buitenlucht of oppervlakte water in aanraking kan komen. Het ligt steriel opgeslagen."

Weekt en stimuleert hydratatie
Ongeveer twee jaar geleden deden twee wetenschappers, Ir Dave Janse (mineraloog) en Bert Hooiveld (chemicus), onderzoek naar de kwaliteit van de zouten uit de bekende bronnen. Uit dat onderzoek bleek het Veendammer magnesiumzout zeer zuiver en de hoogste concentratie magnesium ter wereld te bevatten. "Juist magnesium is zo belangrijk voor de behandeling van psoriasis", licht Kielman toe. "Magnesiumzout trekt vocht aan. Door te baden in een magnesiumzoutoplossing weekt de verhoornde huid van psoriasispatiënten los en stimuleert het de hydratatie van de huid. Die wordt hierdoor weer gaaf en soepel."

Snel resultaat
Zechsal Medical brengt het magnesiumzout sinds kort exclusief op de medische markt. Het is beschikbaar in flakes, twee gepatenteerde gelvormen en als spray. "Wij raden gebruikers aan om eerst een bad te nemen met een drie procent zoutoplossing", aldus Kielman. "Twintig minuten tot een half uur en als het mogelijk is daarna lekker in de zon. Dat levert het beste resultaat." De ervaring leert dat tweemaal per week een bad, binnen een maand aanzienlijke verbetering bij psoriasispatiënten brengt. De gels kunnen dagelijks gebruikt worden onder de douche. Dat is niet nodig voor de behandeling op locale plekjes. Het bedrijf is zo overtuigd van de werking dat het een 'niet goed geld terug'-garantie geeft. Meer informatie is te vinden op www.zechsalmedical.nl.

Trefwoorden: Algemeen Achterhoeks Persbureau, Persbericht, Psoriasis, Zout,

Contact Algemeen Achterhoeks Persbureau

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share