Veel nieuwe shows en educatie tijdens Farm & Country Fair

Veel nieuwe shows en educatie tijdens Farm & Country Fair van Ijzerlo's Landschap

Door: Ijzerlo's Landschap  06-01-2009
Trefwoorden: Paarden, Ambachtelijk, Cavia's

Nieuw is de uit Engeland overgewaaide schapenshow, waarbij op een unieke manier wordt verteld over de schapenhouderij in het algemeen en hoe gemakkelijk schapen iets leren. Bijzondere schapenrassen worden één voor één voorgesteld. Door te dansen op muziek laten ze merken al deze aandacht bijzonder leuk te vinden. De populaire schapenrace met jockeys staat in 2009 weer op het programma.

Kinderen worden tijdens een spannende speurtocht spelenderwijs betrokken bij de natuur en bij het boerenleven. Elk kind vindt het spannend om een eigen stukje muur te metselen van echte bakstenen. En naaien op een eigen naaimachine of een pluk wol spinnen is helemaal het einde voor creatieve kinderen. Honderden dieren staan klaar om te worden geknuffelt.
De Farm & Country Fair heeft drie dierendorpen boordevol dieren en bijbehorende shows en eductie: het paardendorp, het koeiendorp en het schapendorp. Verder zijn er vele rassen ezels, kippen, konijnen, honderden cavia's, een muizenstad, een tent met bijzondere reptielen en zelfs de rendieren van de kerstman.
Ouders winkelen intussen zowel bij de vele honderden bedrijven in kleine punttentjes als de megagrote tenten met daarin vaak ambachtelijke bedrijven. Het aanbod in de stands is meestal heel betaalbaar en van uitstekende kwaliteit. Kleding en persoonlijke verzorging, inrichting en onderhoud van huis en tuin, dierhouderij, producten van dier en land zijn allemaal verkrijgbaar. Ook staan er vele informatieve organisaties zoals de pomologische vereniging, de groene opleidingen of LTO, de organisatie die alles kan vertellen over de moderne land- en tuinbouw.
De Farm & Country Fair wordt gehouden in Aalten, op 26, 27 en 28 juni 2009. Op vrijdag en zaterdag is de beurs geopend van 11.00 tot 22.00 uur, op zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Trefwoorden: Ambachtelijk, Boerenleven, Buitenbeurs, Buitenevenement, Buitenfair, Buitenleven, Cavia's, Countryfair, Fair, Geiten, Kindereducatie, Koeien, Landleven, Natuureducatie, Paarden, Reptielen, Schapen,

Contact Ijzerlo's Landschap

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share